Bílí Tygři Liberec

Liberečtí hokejisté se proměnili v dravé šelmy. Rozcupují také Kohouty?

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Bílí Tygři v pátek večer uzavřou čtyřlístek po sobě jdoucích zápasů na domácím ledě. Soupeřem jim bude v rámci 43. kola Tipsport extraligy tým HC Olomouc! Utkání to bude velice důležité. Může totiž výrazně promluvit nejen do tabulky v oblasti předkola, ale také přímého postupu do play-off. A Liberečtí rozhodně mají na co navazovat!

Produktivita, disciplína a skvělý Will

Před sérií vystoupení před vlastními fanoušky to s Tygry nevypadalo nejlépe. Bylo jasné, že čtveřice zápasů může být vůbec poslední nadějí na výstup do vyšších pater tabulky. A lépe si modrobílí vést až doposud nemohli! S celkovým dech beroucím skóre 18:3 uštědřili debakly Litvínovu (5:1), Zlínu (7:0) a dokonce také mistrovskému Brnu (6:2). Příčiny skvělých výsledků jsou zřejmé.

Lukáš Jašek o střelecké pohodě.

"Konečně se k nám odrážejí puky a dáváme ty špinavé góly. Dostáváme se k dorážkám, s tím můžeme být spokojení. S Lakym se znám z mládežnických kategorií, takže si dokážeme vyhovět. A Tyler? S tou angličtinou je trochu problém, ale pokaždé se nějak domluvíme."


Dost možná nejdůležitějším faktorem impozantní série je disciplína. Naši hokejisté jakožto nejtrestanější mužstvo extraligy faulovalo ve třech utkáních pouze pětkrát a nedostávalo se tak do oslabení, ve kterých jim soupeři často vstřelili zlomové branky.

Radost hráčů Plzně

Rozkvět zažívají také v ofenzivě. Proti Vervě skórovali z 39 střel pětkrát, do sítě Beranů z 32 pokusů sedmkrát a Kometu sestřelili šesti zásahy z 29 zakončení. Do skvělé formy se navíc rozchytal Roman Will, jenž své spoluhráče v těžších fázích zápasu drží spolehlivými zákroky.

Působivá domácí bilance

Do Home Credit Areny si Olomouc pro body obvykle nejezdí. Od jejího postupu do nejvyšší soutěže v libereckém svatostánku zvítězila pouze dvakrát. Domácí prostředí hrálo roli i v zápasech, které Tygři s Hanáky odehráli v letošní sezóně. Pod Ještědem modrobílí zvítězili 3:2 po nájezdech, zatímco na Moravě dvakrát padli.

Lukáš Jašek o nadcházejícím zápase

"Chtěli jsme z téhle domácí série dvanáct bodů. V pátek nás čeká další zápas, který budeme chtít znovu vyhrát. Olomouc je velmi dobře organizovaná směrem dozadu, takže se dá očekávat, že budou dobře bránit. Myslím si, že jsme oproti nim lepší ve hře pět na pět, takže bude důležité vyvarovat se trestů. Věřím, že vyhrajeme."


Zajímavě vypadá také pohled na úspěšnost týmů na domácím a soupeřově ledě. Ve svém vlastním teritoriu jsou šelmy velice úspěšné. Ve 20 zápasech totiž nasbíraly výborných 44 bodů! To Olomouci se taky daří především doma. Na cizí kluziště podnikla 20 výletů, ze kterých vytěžila 25 bodů. Interesantní je, že hned polovina zápasů nabídla remízu po základní hrací době.

Radost hráčů Plzně

Tabulka? Extrémně vyrovnaná!

Blížící se závěr základní části svádí k analýzám situace v tabulce. Ta je v oblasti mezi šestým a dvanáctým místem nebývale nahuštěná. Hned sedm týmů se totiž tísní v šestibodovém rozmezí! Olomouc drží poněkud překvapivou šestou příčku, na prozatím jedenácté Tygry ovšem vlastní pouze náskok pěti bodů.

Martin Bakoš o vyrovnanosti tabulky

"Takhle vyrovnanou ligu jsem dlouho nezažil. Letos je to extrém. Aby to deset zápasů před koncem bylo mezi šestým a jedenáctým místem o pět bodů... Extraliga je hrozně vyrovnaná soutěž, každý může porazit každého. Pro nás je jen dobře, že jsme uhráli nějakou sérii."


Pokud by Liberečtí proti Kohoutům vybojovali další tři body, dostali by se elitní šestici doslova na dosah. Význam zápasu je tedy jasně patrný a vy byste u něj v žádném případě neměli chybět. Úvodní buly padne v Home Credit Areně s úderem páteční 18. hodiny. Předprodej vstupenek probíhá tradičně v síti ticketpro.cz. Těšíme se na vás!

Bílí Tygři Liberec versus HC Olomouc

Počet zápasů: 15
Bilance: 6 – 1 – 0 – 1 – 7
Skóre: 35:26

V předchozí domácím zápase s Hanáky zvítězili Tygři 3:2 po samostatných nájezdech. Připomeňte si utkání v našem sestřihu!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Pérez se bude dále rozvíjet v Liberci. S Tygry se dohodl na dvouleté smlouvě

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit