Bílí Tygři Liberec

Liberec se ozval první, další nabídky jsem neřešil, svěřil se tygří novic Klepiš

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Bývalý šestatřicetiletý reprezentant a mistr světa z roku 2010 Jakub Klepiš se stal před nadcházející sezónou jednou z posil libereckého útoku. Zkušený matador na startu letní přípravy hlásí, že chce Tygrům co nejvíce pomoci. „Už párkrát jim k titulu chyběl jen krůček, chtěl bych, aby se to tentokrát podařilo,“ přeje si nováček ve smečce.

Jaké jsou první pocity z Liberce?
Kdybych řekl špatné, tak bych lhal. Jsou samozřejmě dobré, moc jsem se sem těšil. Spoustu kluků znám. Je to pro mě zase něco nového. Liberec dokazuje posledních pět let, že je top organizace. Jsem hodně natěšený.

Je pro tebe letní příprava neoblíbená?
Do určitého věku byla, ale s tím, jak jsem starší, už si to bez trénování nedokážu představit. Vím, že to je potřeba, zvláště když se musíte vyrovnat mladším hráčům. Nemám s tím problém.

Jak letní dril snáší tvé tělo? Je to jiné než před pár lety?
Když jsem byl mladší, tak jsem tréninku moc nedal. Byl jsem „nejchytřejší“ a mistr světa. Myslel jsem si, že to půjde samo a že to uhraju jenom na talent. Postupem času jsem si na trénování zvykl. Dnes už jsem bez něj nesvůj. Není to tak, že bych musel trénovat i o nedělích, ale vím, že je to nutné.

Překvapila tě nabídka z Liberce?
Nevím, jestli překvapila. S Patrikem Augustou se znám už z Mladé Boleslavi. Volali jsme si a on se mě na možnost hrát v Liberci ptal. Řekl jsem mu, že kdyby ta šance přišla, nejsem proti.

Byly i jiné nabídky, nebo byl Liberec první a jediný?
Liberec byl první, potom už jsem měl s agentem domluvu, že nechci nic dalšího řešit.

Prý se za tebe přimlouval i Michal Birner…
Jestli je to Michalova zásluha, tak ho budu muset pozvat na pivo.

Jaký spolu máte vztah?
S Michalem se známe strašně dlouho. Už v juniorských letech na Slavii jsme se míjeli, pak jsme se trochu rozutekli. On šel do Ameriky, já vlastně také a pak jsme se znovu potkali ve Lvu Praha. Vztah máme dobrý.

Co si vybavíš z dosavadních střetů s Libercem?
Určitě Ondřeje Vitáska, který mě dvakrát poslal na mantinel. Dernyho jsem jako soupeře na ledě taky nikdy neměl moc rád. No a pak Jardu Vlacha, který mi málem jednu natáhnul. Ale teď vážně, proti Tygrům bylo vždy těžké hrát, protože oni se dobře drží svého systému. Hrají pořád to samé a pořád jim to vychází. To je známka toho, že se to tu dělá dobře. Neznám jiný tým, který by měl takový systém, jako má Liberec. Byla radost se na něj dívat.

S jakou ambicí pod Ještěd přicházíš?
Čtyřicet gólů, třicet nahrávek. (směje se) Chci Liberci co nejvíce pomoct. Párkrát mu k titulu chyběl jen krůček, tak bych byl rád, aby se to tentokrát podařilo. Ještě jednou bych si totiž rád sáhl na pohár. Nemám rád prohlášení, že jdeme vyhrát titul, ale rád bych pomohl k tomu, aby Tygři hráli tak dobře jako v minulých letech.

Jakub Klepiš má za sebou už i setkání s médii

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit