Bílí Tygři Liberec

Ladislav Šmíd po návratu z Kanady: Těšil jsem se na češtinu a srandičky

Date of publication Author Jan Čermák

Liberec - V dresu Bílých Tygrů má před sebou po návratu z NHL už čtvrtou sezonu. Ladislav Šmíd se na ni tradičně připravoval individuálně v Kanadě a přiznal, že kvůli koronaviru měl ztížené podmínky. "Dlouho bylo všechno zavřený, nakonec jsme našli takovou garáž, ve které jsme se chystali. Účel to ale splnilo."

Letní příprava v podání zkušeného obránce probíhala výhradně na suchu. Bezpečnostní opatření totiž neumožňovala trénink na ledě, tam se Šmíd dostal až těsně před odletem do Čech. "Na ledě jsem byl asi tak pětkrát teď na konci. Zimní stadiony otevírali až jako jedny z posledních zařízení. Teď v závěru dokonce měřili teplotu u vstupu do haly," přibližoval situaci nejvytěžovanější hráč uplynulého extraligového ročníku.

S Bílými Tygry už přes týden trénuje a pomalu se dostává do správného tempa. "Kondice mimo led je jedna věc, ale hokej je věc druhá. Fyzicky natrénováno mám, ale jsem rád, že můžu být jednou až dvakrát za den na ledě a plně se chystat na sezonu," řekl Šmíd.

Brzy se navíc bude moci otestovat v rámci Generali Česká Cupu, který pro Bílé Tygry startuje už ve čtvrtek v Karlových Varech. Tam by však Šmíd ještě nastoupit neměl. "Naše lajna by měla mít volno, postupně se prostřídáme. Jinak se samozřejmě těším, každý raději hraje než trénuje."

A jak se staví k současné situaci, kdy zápasy navštíví výrazně omezený počet fanoušků? "Chceme hrát za každou cenu, ať už s diváky nebo bez nich. Není na co čekat. Je to těžká doba, ale lidi potřebují zábavu alespoň v televizi a my jsme pro jim ji dát," uzavřel zkušený obránce.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit