Bílí Tygři Liberec

Ladislav Šmíd: Máme jasný cíl. Budeme pro něj klidně padat po hubě!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Bílí Tygři urvali v neděli v semifinálové sérii proti Kometě Brno na ledě soupeře druhé vítězství. Před pokračováním bojů o místenku ve finále si tak vytvořili výhodu. "Ve všech zápasech se zatím potvrzuje, že je to o jedné či dvou chybách," hlásí obránce Ladislav Šmíd.

Jak se ti třetí semifinálová bitva hodnotí?
Opět to bylo z obou stran nesmírně vyrovnané utkání. Je to zatím v celé sérii o jedné či dvou chybách. Tentokrát se to znovu potvrdilo. Jsem rád, že jsme ustáli atmosféru zápasu. Někteří mladší kluci to zažívají poprvé. Fanoušci Brno ženou a dělají to těžší jak nám, tak rozhodčím, ale vyrovnali jsme se s tím. Nakonec jsme byli tím šťastnějším týmem a dali jsme vítězný gól.

Zápas poprvé v semifinále nedošel do prodloužení. Je to pro vás vzhledem k ušetření sil dobře?
Podle mě je to pro oba týmy stejné. Čtvrtfinále bylo pro Brno na čtyři zápasy, pro nás na pět, takže jsme měli dost času si odpočinout a nabrat síly. Všichni víme, o co hrajeme. Každý ze sebe v play-off vydá úplné maximum. Fyzicky jsme dobře připraveni a nemyslím si, že by nás to, že se dvakrát hrálo prodloužení, mohlo nějak poznamenat.

Vytvořili jste podle tebe na Kometu vítězstvím na jejich ledě tlak?
Trochu asi ano. Koneckonců, jeli jsme sem s tím, že chceme urvat první vítězství a trochu je dostat pod tlak. Ale zvítězit samozřejmě chceme i v pondělí. Půjdeme do toho stejně, jako ve třetím utkání. Když budeme opět hrát poctivě a plnit svůj plán, můžeme uspět.

Po většinu utkání vedle tebe nastupoval Tomáš Hanousek, v určitých momentech jsi pak hrál také po boku Martina Ševce. Vaší obranné dvojici tak bylo v součtu takřka 70 let. Proč k tomu došlo?
Oba už máme něco za sebou, takže chtěl trenér asi sázet na zkušenosti. Věří nám a my se mu to v klíčových fázích zápasu snažíme vracet. Švícko vyhrál nesčetně titulů a má obrovskou kvalitu. Je to pořád jeden z nejlepších obránců v Čechách a dokazuje to v každém utkání.

Celý tým hraje v semifinále mimořádně obětavě. V neděli jste společně zblokovali 23 střel. Co na tuto statistiku říkáš?
Roman by nám všem měl koupit pivo! (smích) Ale v play-off nad tím nikdo nepřemýšlí. Všichni máme společně jeden cíl, za kterým si jdeme. Každý tak dělá vše, co může, aby týmu pomohl. Nikdo neváhá položit se do střely. Třeba Tomáš Filippi sice běžně má jiné úkoly, ale také mu nedělá problém skočit před puk. To vás všechny nakopne. Když vidíte, že takový hráč skáče takříkajíc "po hubě", pak si nemůžete dovolit něco vypustit.

Bude se vaše taktika na pondělní utkání nějak měnit?
Podle mě k tomu není důvod. Máme za sebou tři velmi vyrovnané zápasy, v nichž rozhodují malé detaily. Doufám, že opět budeme o chloupek poctivější a znovu si svým nasazením a bojovností nakloníme výhru na svou stranu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit