Bílí Tygři Liberec

Ladislav Šmíd: Hrát finále je motivace jako blázen a my k tomu musíme přistoupit jinak

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Liberec - Svěřenci trenéra Filipa Pešána započali finálovou sérii porážkou. Třinečtí Oceláři otevřeli skóre v Home Credit Areně jako první a ačkoliv Tyler Redenbach ve druhé třetině vyrovnal, hosté znovu udeřili a skóre si udrželi na své straně. "Pár věcí jsme si museli vysvětlit v kabině, tak doufám, že si to každý vezme k srdci," komentuje zkušený bek Ladislav Šmíd.

V čem vidíš důvody dnešního neúspěchu?
Soupeř hrál výborně první třetinu, my jsme měli pomalejší nohy. Ze začátku jsme mu dali hodně prostoru u nás v pásmu. Sice nám ve hře pět na pět gól nedal, ale proměnil dvě přesilovky, což se nesmí stávat. V oslabení se musíme určitě zlepšit.

Co bys řekl naopak k vašim početním výhodám, které byly celou sezónu hodně efektivní?
V našich přesilovkách nebylo vůbec nic, snažili jsme se hrozně moc kombinovat, což prostě nejde. Musíme je zjednodušit a cpát všechno do brány. Doufám, že si to všichni uvědomíme.

Zmínil jsi hlavně tu nepovedenou první dvacetiminutovku. Co se tam vůbec dělo? Proč jste se nedokázali dostat do vašeho tempa?
Vůbec netuším. Asi jsme byli trošku svázaní a nerozehraní, protože jsme týden nehráli. Ale zase na druhou stranu jsme se ráno probudili a věděli jsme, že budeme hrát finále. To je motivace jako blázen a k tomu je třeba přistupovat trošku jinak.

Po dlouhé době jste v podstatě v průběhu utkání nevedli, proti Brnu jste totiž vždy dali první branku. Nebyl tam tedy i nějaký psychologický moment?
Doufám, že ne. Celé play-off si říkáme, že musíme být všichni sebevědomí za jakékoliv situace. Jestli je někdo nervózní, ať na ten led nechodí. Myslím si, že ale nikdo nervózní nebyl, byl to prostě špatný zápas. Musíme se poučit z chyb, které jsme tam udělali. Vyspíme se, zregenerujeme a další den na to vlítneme.

Když to srovnáš se semifinále, byl to proti Ocelářům jiný zápas?
Je to jiný soupeř, který hraje trošku útočnější hokej. V play-off si už nevyberete, každý tým je velice kvalitní. Třinec dobře bruslí, má některé rozdílové hráče a dobře kombinuje.

Proběhla mezi vámi v kabině nějaká diskuze? Rozebrali jste si chyby?
Dělali jsme věci, o kterých jsme si před zápasem řekli, že je dělat nebudeme. Je to sice zápas číslo jedna, takže žádná panika, ale pár věcí jsme si museli vysvětlit, tak doufám, že si to každý vezme k srdci a zítra se na ledě objeví úplně jiný tým.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit