Bílí Tygři Liberec

Kvarteto Tygrů v konečných nominacích pro mistrovství světa!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Po skvělé sezoně bude mít náš tým zástupce také na blížícím se světovém šampionátu v Rusku! Na turnaji uvidíme v českém národním dresu trojici Radim Šimek, Michal Birner a Michal Řepík, hájit slovenské barvy pak bude forvard Martin Bakoš.

Slovenská reprezentace uzavřela konečnou nominaci na mistrovství světa už v sobotu a čerstvý extraligový šampion Martin Bakoš, který se k národnímu týmu připojil v průběhu minulého týdne, v ní nemohl chybět. Šikovný střelec rozhodující branky ve druhém prodloužení šestého finálového zápasu v O2 Areně si tak v dresu Slovenska ještě o několik týdnů prodlouží sezonu. V národním týmu sice již porci utkání odehrál, na šampionátu však zažije premiéru.

Bakoš se vyhýbá obránci

Stejně na tom bude také trojice českých reprezentantů, kde finální podobu kádru oznámil trenér národního týmu Vladimír Vůjtek v úterý. Na mistrovství světa tak uvidíme také Radima Šimka, Michala Birnera a Michala Řepíka.

Radim Šimek tak pokračuje ve své raketové cestě vzhůru. Ještě v sezoně 2013/14 pendloval mezi farmou a A-týmem, další rok se ale natrvalo zabydlel mezi stabilními členy kádru a v uplynulém ročníku už byl nepostradatelnou součástí tygří smečky. Za své výkony ve vyřazovacích bojích si dokonce zasloužil na galavečeru Hokejista sezony ocenění pro nejlepšího hráče play-off.

Radim Šimek.

Zkušený Michal Birner už si sice vyzkoušel světový šampionát do 18 nebo do 20 let, nicméně na seniorské mistrovství světa letos pojede poprvé. Třicetiletý útočník bojoval také o účast na loňském mistrovství v Praze, tehdy se ale do konečného výběru nevešel. Tentokrát už mu nominace na závěrečný turnaj po skvělé sezoně uniknout nemohla.

V reprezentačním dresu se Birner sejde s tradičním parťákem Michalem Řepíkem, s nímž nastupoval v jedné lajně nejev v průběhu extraligového ročníku, ale také v přípravných duelech, které zatím Česká republika odehrála. Na svou spolupráci tak budou Michalové Řepík a Birner navázat také na světovém šampionátu.

Michal Řepík na vhazování.

O tom, že Tygrům společná souhra svědčí, se přesvědčili například Švédové, které dokázala Česká republika porazit 7:1. Michal Birner zaznamenal dva body za gól a asistenci, Michal Řepík jeden bod za asistenci a Radim Šimek se postaral o jednu branku a jednu gólovou nahrávku. Tygří stopu pak v národním týmu najdeme také v podobě Tomáše Filippiho, který až do loňska oblékat liberecký dres a v současné době je hráčem Magnitogorsku v KHL.

Nezbývá než popřát všem Tygrům, aby se jim na mistrovství světa, které odstartuje tento pátek, co nejvíce dařilo!

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit