Bílí Tygři Liberec

Kvarteto Tygrů v českém národním týmu!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Hned čtyři jména nalezneme v nominaci trenéra Josefa Jandače před blížícím se Channel One Cupem v Rusku. Do výběru národního týmu se za své výkony probojovali Radim Šimek, Ondřej Vitásek, Michal Bulíř a premiérově rovněž Roman Will!

V případě Radima Šimka nejde vzhledem k jeho formě o žádné velké překvapení. Mladý bek patří mezi nejproduktivnější Tygry a přestože se do reprezentace podíval poprvé v minulém ročníku, zabydlel se v ní natrvalo. Po účasti na mistrovství světa byl pozván také na nedávný Karjala Cup a svou sbírku startů z národních barvách rozšíří také v prosinci v Rusku.

Stejně tak Michal Bulíř už má letos jednu reprezentační akci za sebou. Pětadvacetiletý forvard oblékl český dres na finském Karjala Cupu poprvé, rozhodně však ne naposledy. Se 17 kanadskými body patří k ofenzivním tahounům mužstva a i díky němu se aktuálně náš tým vyhřívá na výsluní extraligové tabulky. Svou formu bude chtít Bulíř potvrdit i v reprezentaci.

Radost Ondřeje Vitáska

Návrat do národního týmu hlásí Ondřej Vitásek. Pro některé možná trochu překvapivě se v roce 2014 bez větších zkušeností s reprezentací probojoval až na mistrovství světa, v následujících dvou ročnících ovšem na tyto výkony nedokázal navázat. V současné době se ale rozehrál do skvělé formy! Za posledních pět utkání se hned pětkrát gólově prosadil, rozhodujícím gólem se podílel na výhře nad Chomutovem a v prodloužení rozhodl duel s Mladou Boleslaví.

Vůbec poprvé se do seniorské reprezentace podívá mladý gólman Roman Will. Na sraz národního týmu však jede v poněkud nevděčné roli. "Bude zastávat roli náhradníka a pokud se prvním dvěma brankářům nic nestane, do Finska s námi neodcestuje," avizoval na nominační tiskové konferenci trenér Josef Jandač. Přesto se jedná o další cenné zkušenosti pro mladého brankáře.

Česká reprezentace se nejprve ve čtvrtek 15. prosince utká v Helsinkách s domácím Finskem, následně se přesune do Ruska a v pátek nastoupí v Moskvě proti "sborné". V neděli 18. prosince turnaj zakončí proti Švédsku.

Roman Will ukrývá puk do své lapačky

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit