Bílí Tygři Liberec

Krenželok oslavil 900. zápas v extralize. Neřeším, teď chci hlavně pomoct Liberci, říká

Date of publication Author Jan Čermák

Liberec - Lukáš Krenželok válí v dresu Bílých Tygrů už šestou sezonu. Z 900 odehraných utkání v extralize, jich už 308 stihl právě v Liberci. Před pátečním utkáním s Karlovými Vary tak obdrží během ceremoniálu dres připomínající jeho 900 startů. Osobní mety jdou teď ale stranou. Zkušený forvard chce po třech porážkách znovu vyhrát. "Každý musí začít od sebe a hrát poctivě," velí.

Úvod soutěže se vám povedl, teď máte ale za sebou tři porážky. K čemu se vrátit, aby to zase fungovalo?
Musíme se vrátit k poctivé hře. Už jsme si uvědomili, že to nepůjde samo jako na začátku. Dostali jsme hodně gólů, ale my jich dali víc. Teď to nepadá, tak je potřeba se vrátit k obyčejným věcem. Každý musí začít od sebe a hrát poctivě, čímž se může zvednout celý mančaft.

Nejvíc vás tlačí bota v defenzivě. To je přitom klíčové k tomu, abyste mohli v sezoně uspět.
Přesně tak. Není to o obráncích a o brankáři. Dívali jsme se na videa, kde už to přichází po chybách v útoku. Nevracíme se tolik a obránci to mají těžké. Zachraňují situaci a je to náročné pak i pro gólmana. Musíme se zlepšit jako tým, pracovat na systému a nepodcenit žádnou situaci. Chyba se stane, ale člověk se na to nesmí "vykašlat" a zabrat.

Doma jste ještě neprohráli. Může pro vás být dvojzápas před libereckým publikem odrazovým můstkem?
Neřešíme, jestli hrajeme doma nebo venku. Řešíme každý zápas, na který se připravujeme a chceme ho vyhrát. Pokaždé do toho jdeme se stejným cílem. Udělat co nejméně chyb, dát góly a porazit soupeře. Tím jsou teď Karlovy Vary.

Právě Energie je letos hodně nevyzpytatelná. Co od pátečního souboje očekáváte?
Ukazovali jsme si videa. Je to mančaft podobný jako loni. Nebyla to s nimi sranda. Extraliga je už několik let nesmírně vyrovnaná. Když se člověk podívá na tabulku, tak je to našlapané. Nahoře je někdo trochu odskočený, vzadu zase ztrácejí kousek na týmy ze středu tabulky. Každý zápas je těžký.

V neděli přijede hradecký Mountfield, který má novou trenérskou dvojici. Tomáše Martince doplní Vladimír Růžička, kterého dobře znáš. Nakopne to jejich mužstvo?
Určitě se budou chtít ukázat před novým trenérem. Můžou se zvednout. Hradec tam měl taky šňůru, kdy nevyhrával. Na to nejsou zvyklí. Dělají maximum pro to, aby to znovu nastartovali. Bude to náročné. My máme svoje problémy, oni mají své. Musíme zabrat.

Ty jsi předminulou neděli odehrál v Brně 900. utkání v extralize. Zaznamenal jsi tenhle kariérní milník?
Kluci mi to řekli po zápase, viděli to někde na Instagramu. Já si to nikde nevedu a moc to neřeším.

A má to pro tebe význam v tom, že máš solidní kus kariéry za sebou?
Takhle to ani neberu, teď se cítím dobře. Je fakt, že se kolem toho už nějaký pátek motám, o tom žádná. Ale mohlo těch utkání být víc, kdysi jsem býval hodně zraněný. Moc na to nekoukám, soustředím se hlavně na to, ať vyhráváme. Chci pomoct Liberci.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit