Bílí Tygři Liberec

Konečně víme, na čem jsme! Rychlovský vítá restart a chce na dvacítky

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Extraligový restart je pro Bílé Tygry už doslova za dveřmi. Na obnovení nejvyšší soutěže se těší jak liberečtí příznivci, tak i samotní hráči. Výjimkou není ani útočník Jakub Rychlovský. „Dlouho jsme neviděli světlo na konci tunelu,“ komentoval odchovanec severočeského klubu složitou dobu bez hokeje.

Když během pondělního odpoledne vláda ČR vystoupila s tím, že umožní restart některých profesionálních soutěží, včetně té hokejové, mohla začít extraliga slavit. „Určitě to pro všechny byla pozitivní zpráva. Konečně člověk věděl, na čem je,“ ocenil benjamínek liberecké sestavy.

Kromě žádných zápasů se hokejisté působící v Česku museli vyrovnat se zničujícím režimem, který jim nedovoloval ani trénink ve vnitřních prostorech a tím pádem i na ledě. „Snažili jsme se pořád udržovat v kondici v rámci všech opatření, jak jen to počasí dovolovalo,“ popsal Rychlovský fungování týmu během koronavirového spánku.

„Bylo to náročné, když jsme dlouho neviděli světlo na konci tunelu,“ přiznal nadějný forvard, jenž během října postrádal především tréninky mezi mantinely. „Led nejde na suchu ničím nahradit, je to prostě jiný pohyb. Situace ale byla pro všechny hodně podobná.“

Jakub Rychlovský propaluje pardubického gólmana

Jakub bude mít po restartu na co navazovat. Ročník 2020/2021 nezačal po boku zkušeného Jaroslava Vlach vůbec zle, a dokonce se hned v úvodním kole střelecky prosadil.

V těchto dnech se spolu se svými spoluhráči z národního týmu do dvaceti let snaží na kempu v Litoměřicích dohnat manko z přípravy na světový šampionát. I ta má letos nevšední specifika. „Měli jsme dva meetingy v aplikaci Zoom, kde nám trenéři říkali, jaká je situace a ukazovali nám, jaký systém bychom chtěli hrát,“ nastínil Rychlovský komunikaci mezi širším kádrem a vedením reprezentace.

Světový šampionát juniorů na přelomu roku by měl být tradičně jedním z nejsledovanějších hokejových podniků roku a Rychlovský by na něm rád navázal na účast na mistrovství světa osmnáctek z jara 2019. „Je to vrchol mládežnického hokeje, takže bych se tam samozřejmě chtěl dostat,“ potvrdil devatenáctiletý Tygr.

Jakub Rychlovský se koncentruje před začátkem

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit