Bílí Tygři Liberec

Kdybychom únik proměnili, zápas mohl vypadat jinak, ví Ondřej Vitásek

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Chomutov - Tygři poprvé v semifinálové sérii padli. Jedním z klíčových okamžiků byl neproměněný únik Ondřeje Vitáska s Janem Stránským proti Jánu Lacovi. „Kdybychom to proměnili, zápas mohl vypadat úplně jinak. Myslím si, že jsme mohli vyhrát. Bohužel se následně stala chyba na naší straně, kdy jsme byli v útoku a Vondrka z úniku skóroval," říká Vitásek na úvod.

Za stavu 0:0 jsi ujížděl společně s Janem Stránským sám na brankáře. Jak situace vypadala z tvého pohledu?
Je to pravda, se Stráňou jsme ujížděli v oslabení 2 na nikoho, kdybychom to proměnili, zápas mohl vypadat úplně jinak. Myslím si, že jsme mohli vyhrát. Bohužel se následně stala chyba na naší straně, kdy jsme byli v útoku, Piráti nám ujeli a Vondrka skóroval. Chtěli jsme s tím něco udělat, 0:1 nic neznamená, ale poté jsme udělali chybu v naší přesilovce. Myslel jsem, že vstřelíme branku na 1:0 a se zápasem něco uděláme, bohužel jsme inkasovali. Rvali jsme se do poslední chvíle, chyběl kousíček a mohli jsme utkání ještě zdramatizovat.

Co se při tom úniku stalo? Obránce nakonec dokázal vypíchnout kotouč
Stráňa (Jan Stránský) najížděl po pravé straně, kdyby mi to dal trochu dřív, tak bych stihl vystřelit. Jejich bek do přihrávky skočil a zblokoval ji.

Ondřej Vitásek tlačí soupeře pryč z brankoviště

Vypadalo to, že při hře 5 na 5 jsou na sebe oba celky výborně připraveny. Nejvíce šancí bylo při přesilovkách a oslabeních.
Je to možné. Týmy už se znají, Chomutov hraje hodně osobní obranu a poté to vypadá, že hokej je přesně takový. Šance jsou třeba i v oslabení, někdy to tak vyplyne ze hry, ve středu to může být zase při hře 5 na 5.

Při oslabení obránci hodně vystupují a podporují útok. K vidění to bylo i tentokrát, jak jako bek tyto herní situace vnímáš?
Samozřejmě. Když mám možnost a vidím, že je šance podpořit útok, tak se nebojím a jedu dopředu. Někdy to vyjde, jako například tentokrát, a někdy ne. Třeba se nám to ve čtvrtém zápase znovu podaří a dáme z tohoto branku.

Chomutov získal první bod v sérii. Jak moc velká komplikace to je?
Musíme výsledek hodit za hlavu, hned ve středu je nový den a zápas. Myslím, že máme šanci vyhrát, protože toto nás ještě víc nakopne. Víc semkne a budeme hladovější po gólech. Třeba dáme tři, čtyři góly a vyhrajeme. Uvidíme.

Ondřej Vitásek s pukem na holi

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit