Bílí Tygři Liberec

Kdybychom proměnili šance v první třetině, zápas by byl rozhodnutý, myslí si Milan Bartovič

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Ani proti Kometě si Liberečtí nepotvrdili vítězství v základní části. I přes obrovský tlak v první třetině a v závěru utkání se svěřenci trenéra Filipa Pešána jen těžko dokázali prosadit. „Málo jsme se tlačili do brankového prostoru. Tam padají góly, takže na tom musíme zapracovat,“ svěřil se po zápase střelec jediného libereckého gólu Milan Bartovič.

Další pokus o obhajobu Prezidentského poháru nevyšel. Proč?
Vypadá to, že si to necháváme na poslední zápas (smích). Nevím. Myslím, že byl ten zápas odmakaný. První třetina byla perfektní. Měli jsme vyložené šance a kdybychom je všechny proměnili, zápas by byl asi rozhodnutý. Bohužel se tak nestalo a my jsme místo toho prohrávali 0:1. Následně jsme si dali vlastní gól na 0:2. Poté jsme snížili a měli tlak v závěru zápasu, v posledních utkáních ale nedáváme moc branek, což se potvrdilo. Máme na to ještě dva zápasy, jedeme do Litvínova a chceme vyhrát už tam, aby nám to nezbylo na to poslední kolo.

Od té doby, co jste dali gól Hradci Králové až do vaší trefy proti Kometě uběhlo asi 155 minut. Je to náhoda?
Ve Vítkovicích nám ten zápas moc nevyšel. Jak už jsem říkal, proti Brnu jsme bojovali a šli si za tím vítězstvím. Holt jsou ale zápasy, kdy to tam nepadne a bylo to právě dnes. Něco jsme si k tomu poté řekli a budeme se snažit dál.

Třinec už vás stáhl na tři body, nicméně zbývají ještě dvě kola. Věříte tomu, že tu základní část nakonec vyhrajete?
Jednoznačně si jí musíme vyhrát sami a ne se spoléhat na výsledky ostatních. Sice jsme prohráli dvakrát za sebou, dobré ovšem je, že hrajeme už v úterý. Pokusíme se to napravit a bodovat.

Co říkáte na výkon Marka Čiliaka, který Kometu výrazně podržel?
Myslím, že Marek Čiliak odchytal výborný zápas. Ve druhé třetině my chytil nájezd. Chytal výtečně. I tak si ale myslím, že stále jsme se málo tlačili do brankového prostoru. Tam padají góly, takže na tom musíme zapracovat.

Není to pro vás i trochu varování před play off?
To si nemyslím. Celou sezónu předvádíme dobrý hokej. To že jsme prohráli dva zápasy není až taková tragédie. Je ovšem potřeba se nad tím už trochu zamyslet. Jak jsem říkal, musíme bojovat jeden za druhého a tlačit se do brankoviště.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Vstupenky na play-off MS v Praze a Ostravě jsou stále k dispozici!

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit