Bílí Tygři Liberec

Kapitán Branko Radivojevič hrál za Liberec naposledy: Bolí to, ale sezóna pro nás byla fantastická

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - Už po posledním utkání finálové série bylo jasné, že Branko Radivojevič si připsal poslední start za Bílé Tygry. O to víc, byl smutek z prohrané série větší. „Ještě to chvíli bude bolet. Možná to bylo moje poslední finále. Možná ne, sám nevím, jestli budu ještě vůbec pokračovat doma na Slovensku. Bude mě to velmi dlouho mrzet, dostat se do finále je pokaždé nesmírně těžké a chtěli jsme uspět," říká kapitán.

Jaký byl poslední zápas v libereckém dresu?
Bolí to. Všichni jsme si představovali, že bychom to zakončili nějak jinak, ale férově musíme uznat, že Kometa hrála výborně. Našla na nás něco, co fungovalo a my jsme na to nedokázali odpovědět. Když vidíme, že se ostatní radují, tak to bolí. Na druhou stranu sezóna byla fantastická i pro nás. Myslím, že nikdo nečekal, že se dostaneme až do finále a že budeme vpředu v tabulce. Jsem hrdý na tým a všechny okolo. Na to, jak jsme se semkli a hráli týmově. Chyběl nám poslední schod, ale Kometa si titul zasloužila.

Bylo znát, že Kometa hodně toužila po poháru?
Měli super mančaft, i když v základní části přišly nějaká hluchá místa, věděl jsme, že individuality mají. Klobouk dolu za to, jak se všichni podřídili systému, všichni do jednoho se tomu podřídili a v pravý čas udeřili. Zahráli to, co měli a asi zaslouženě vyhráli.



V čem byli tak úspěšní?
My jsme rádi hráli na puku, oni stáli vzadu v pěti. Když už jsme se přes ně dostali, tak kotouč vyhodili z pásma. Puk jsme moc neměli, hrálo se nahoru-dolu a v protiútocích byli nebezpeční. Dali nám z toho góly a bylo velmi těžké se proti bránící pětici s výborným Čiliakem vzadu prosadit.

Byly v kabině po zápase nějaké emoce?
S každým jsem se objal, ale čas na rozlučku ještě bude. Věřím tomu, že přijde radost, i když jsme neskončili na vrcholu, sezóna byla úspěšná.

Přemýšlel jste, že byste ještě pokračoval?
Přemýšlel jsem už minulý rok, že bych se po titulu vrátil na Slovensko. S Filipem Pešánem jsme se domluvili, že prodloužíme o rok a uvidíme po sezóně. Teď už jsme měli rozhovor pár měsíců zpět, s rodinou jsme se rozhodli, že se vrátíme zpět na Slovensko. Mám tři děti, starší jde do pátého ročníku a mladší nastupuje do prvního. Je náročné, aby stíhaly dvě školy, takže jsme se společně takto rozhodli.



Jak to podle vás bude s Libercem dál?
Myslím si, že s trenérem, který tu je... Dovolím si tvrdit, že je nejlepší v extralize, možná se mnou někdo nebude souhlasit, ale to jak tu funguje celý trenérský štáb, klobouk dolu. Věřím tomu, že Filip Pešán vytáhne další mladé hráče z Benátek nad Jizerou, jako tomu bylo letos, a fungovalo to. Jsem přesvědčený, že klub bude hrát opět nahoře a o titul.

Liberec je velká značka, budete chtít něco přenést i na Slovensko?
Každému klubu bych doporučil, aby se šel podívat do Liberce na to, jak to tam funguje. Ať už je to o taktické přípravě nebo trénincích. Liberec je hodně vepředu a věřím tomu, že si z toho hodně týmů ať už v Čechách nebo na Slovensku vezme příklad.

Kdy bolest odezní a přijde radost z dvou veleúspěšných let v Liberci?
Ještě to chvíli bude bolet. Možná to bylo moje poslední finále. Možná ne, sám nevím, jestli budu pokračovat. Bude mě to velmi dlouho mrzet, dostat se do finále je pokaždé nesmírně těžké a chtěli jsme uspět. Mohu pouze pogratulovat Kometě.



Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit