Bílí Tygři Liberec

Kapacita na zápasech aneb jaká pravidla aktuálně platí?

Date of publication Author Klub

Liberec - Extraliga začíná za necelé dva měsíce, stále přitom není známo, za jakých podmínek bude probíhat. Pojďme si společně připomenout, jaká opatření jsou platná v současné chvíli.

Již tento víkend odstartuje nejvyšší česká fotbalová soutěž, přičemž na zápasy bude vzhledem k aktuálně platným opatřením umožněn vstup 5 000 osobám či 50 % maximální kapacity v případě stadionů, které pojmou přes 10 000 fanoušků. Jedná se však o venkovní akci, u vnitřní jsou momentálně pravidla o něco striktnější. Podívejme se na doslovný výklad:

b) maximální přípustný počet přítomných diváků v případě, že se akce koná ve vnitřních prostorech, nesmí být vyšší než 2 000 osob a zároveň nesmí být přítomno více diváků než 75 % celkové kapacity míst k sezení; všichni diváci musí být usazeni,

c) v případě, že se akce koná v prostorách s větší kapacitou sedících diváků než 2 000 osob, je přípustný maximální počet přítomných diváků možné navýšit tak, že lze obsadit nejvýše 50 % kapacity sedících diváků; všichni diváci musí být usazeni a to tak, že s výjimkou osob ze společné domácnosti je vždy ponecháno mezi jednotlivými diváky nejméně jedno neobsazené sedadlo.

Vzhledem k parametrům Home Credit Areny by tak bylo možné v tuto chvíli vpustit na zápasy 3 750 fanoušků, tedy polovinu kapacity. Podmínkou zůstává nutnost sedět ob sedadlo, vedle sebe mohou být usazeni pouze členové stejné domácnosti.

Respirátory a test či očkování

I nadále pak platí také povinnost mít po celou dobu ve vnitřních prostorách nasazený respirátor, který je možné odložit pouze během konzumace občerstvení. A stejně tak vládní opatření stanovují, že navštívit hromadnou akci je možné pouze po prokázání se testem, proděláním nemoci či očkováním.

Antigenní test je i nadále platný tři dny po uskutečnění, PCR test je platný týden. Stejně tak je umožněn vstup osob, které v posledních šesti měsících prodělaly onemocnění COVID-19, případně osobám s kompletním ukončeným vakcinačním cyklem - tedy 14 dní po druhé dávce (či po první u jednodávkové vakcíny Johnson&Johnson)

"Vzhledem k tomu, že první domácí přípravný zápas odehrajeme teprve za měsíc a že extraliga odstartuje za téměř 2 měsíce, je jasné, že se ještě mohou jednotlivá opatření změnit," vysvětluje marketingový manažer klubu Dominik Jakubec. "Věříme, že již bude v září situace o něco příznivější. Zároveň nám ale mohou současná opatření trochu napovědět, jaká potenciální omezení v horším případě v aréně hrozí," dodává.

Tím, které klub sleduje nejpozorněji, je již zmíněná maximální kapacita. "Je jasné, že možnost vpustit do arény pouze 50 % fanoušků, by znamenala výrazné omezení. Případný postup klubu bude závislý na aktuální maximální kapacitě, která bude při startu extraligy platná," vysvětluje Jakubec.

Jedno je ale při jakékoli kapacitě jisté. "Prioritu budou samozřejmě mít majitelé permanentních či klubových karet. Bílí Tygři udělají maximum pro to, aby umožnili vstup do Home Credit Areny všem, kteří si zakoupili permanentku a klub tak výrazně podpořili i v této nejisté době," vzkazuje marketingový manažer fanouškům.

Jaká budou opatření v září, to lze nyní jen těžko odhadnout. O jakýchkoli změnách či omezeních uvnitř Home Credit Areny vás samozřejmě budeme pravidelně informovat.

Pokud zároveň stále nemáte permanentní vstupenku na sezonu 2021/22, rozhodně neváhejte. Právě permanentkáři totiž budou v případě omezené kapacity mít pro vstup na zápasy Bílých Tygrů prioritu! Více informací o nákupu permanentek naleznete ZDE.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit