Bílí Tygři Liberec

Justin Peters vychytal silnou Spartu! Na defenzivě jsme intenzivně pracovali, přiznává

Date of publication Author Ondřej Belák

Praha - Bílí Tygři zvládli bojovné utkání a nad Spartou v O2 areně zaslouženě zvítězili 2:0. Předvedli přitom nesmírně zodpovědný výkon, který mezi tyčemi podpořil bezchybným výkonem Justin Peters! Ten se do brankoviště vrátil po dvouzápasové pauze a premiérové čisté konto v libereckém dresu mu udělalo radost. "Snažím se tvrdě makat a dostat ze sebe maximum," říká.

Na Spartu jste jeli s nelichotivou šňůrou pěti proher za sebou. Bylo něco hlavního, na co jste se před zápasem zaměřovali?
Ano, hodně jsme pracovali na hře ve vlastním obranném pásmu a na plnění našeho systému, kde má každý hráč svoje místo. Snažili jsme se zamezit problémům, které nás v minulých zápasech provázely. Dnes jsme podali velmi dobrý výkon. Hráli jsme konsolidovaně a drželi jsme se systému.

Sparta je ve formě, dnes mohla vyhrát už podesáté za sebou. Vy jste ji ale zastavili! Rozebírali jste přednosti soupeře?
O kvalitách Sparty jsme věděli. Oni obvykle hrají velmi dobrý hokej, za to klobouk dolů, na druhou stranu jsme se ovšem soustředili především na sebe a na naši hru. Až doposud jsme v sezóně nehráli tak, jak bychom mohli. Potřebujeme se postupně posouvat kupředu.

"Náš herní projev se postupně zvedal, bohužel nám ale chyběly lepší výsledky"

Patří ti velká gratulace za první čisté konto v libereckém dresu! Jsi brankářem, který řeší osobní statistiky, nebo ti jde pouze o body?
Samozřejmě chceme vyhrávat jako tým. Avšak vždycky chcete mít ta čísla co nejlepší a být prospěšný. Když máte dobré statistiky a tým vítězí, přináší to úspěchy. Na prvním místě se ovšem nachází schopnost vyhrávat zápasy. Každý pro to dělá, co může. Dnes večer jsme se vrátili do našich kolejí.

Jak se ti celkově líbila defenzivní stránka dnešního výkonu? Ve srovnání s některými předchozími zápasy tam byl značný progres!
Opravdu, bylo to o mnoho lepší, vážně skvělý výkon! Už nějaké poslední dva týdny jsme na tom skutečně intenzivně pracovali v tréninku. Náš herní projev se postupně zvedal, bohužel nám ale chyběly lepší výsledky. Dneska už si naštěstí ze zápasu odnášíme všechny tři body.

Tvoříš hodně zkušenou dvojici s Markem Schwarzem, který odchytal minulé dva zápasy. Jak bys okomentoval vaši spolupráci?
Marek je skvělý brankář a chytal dobře! Kromě toho je to i pohodový parťák do kabiny a velký pracant. Já se snažím tvrdě makat a dostat ze sebe své maximum, když na mě trenér ukáže a dá mi důvěru.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

TOP 3 zápasy sezóny: Rekordní derby i skalp lídra

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit