Bílí Tygři Liberec

Justin Peters míří na hostování do Mladé Boleslavi

Date of publication Author Klub

Liberec - Třiatřicetiletý brankář Justin Peters opouští po necelých osmi měsících Bílé Tygry. Sezonu 2019/20 dochytá v Mladé Boleslavi, kde bude do 30. dubna působit na hostování. Za Liberec dosud v extralize nastoupil do 12 utkání s úspěšností 88,2 %.

Zkušený gólman se k Bílým Tygrům připojil v srpnu a měl zacelit mezeru v brance po odchodu Romana Willa do švédské Rögle. Nevyrovnané výkony brankářské dvojice vedly vedení klubu k angažování reprezentanta Dominika Hrachoviny. Ten už svými výkony Peterse do branky nepustil, a proto byl kanadský gólman se zkušenostmi z NHL uvolněn na hostování do Mladé Boleslavi, která dosud řešila problematickou situaci v brankovišti.

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

"Protože Justinovy výkony nebyly zpočátku sezony podle našich, ale ani jeho představ, museli jsme angažovat Dominika Hrachovinu, který naprosto převzal roli gólmanské jedničky v týmu. Uvolňujeme tedy Justina do Mladé Boleslavi. Dominika Hrachovinu doplní v brankářské dvojici Bílých Tygrů opět Marek Schwarz."


Profil Justina Peterse

Dvaatřicetiletý brankář se narodil ve vesničce Blyth na kanadsko-amerických hranicích, zhruba 200 kilometrů od Toronta, kde začal v roce 2002 chytat juniorskou Ontario Hockey League. V této soutěži mimo jiné vstřelil i branku. V červnu 2004 si ho ve druhém kole draftu vybrala Carolina jako 38. v pořadí. Na debut v NHL si však musel počkat více než pět let. Poprvé se do branky Hurricanes v soutěžním utkání postavil v únoru 2010 na ledě New York Islanders, kde vychytal výhru.

V Carolině celkem strávil pět let, než se před sezonou 2014/15 přesunul do Washingtonu, kde po dvou sezonách a dvanácti odchytaných utkáních zamířil do Arizony. Ještě v průběhu ročníku 2016/17 opět měnil barvy, když se stěhoval do Dallasu, za který ale nikdy nenastoupil. Ve své kariéře celkem odchytal 83 duelů v NHL, ve farmářské AHL přidal dalších 329 startů. V AHL se dvakrát zúčastnil All-Star Game a v play-off 2016 dovedl Hershey Bears až do finále.

V sezoně 2017/18 se rozhodl vyzkoušet angažmá v Evropě, když prošel lotyšským Dynamem Riga a německým Kölner Haie. V průběhu uplynulého ročníku se pak dohodl s Piráty Chomutov, kterým přišel pomoci po nevydařeném vstupu do extraligy. Před sezonou 2019/20 se připojil k Bílým Tygrům, za které dosud odchytal dvanáct utkání v extralize a čtyři přidal v Champions Hockey League.

Hned dvakrát byl Peters povolán do kanadského reprezentačního týmu pro vrcholný turnaj. Na mistrovství světa 2014 v běloruském Minsku i na zimní olympiádě 2018 v Pchjongčchangu plnil roli týmové trojky. Doma má tak olympijský bronz, který Kanada v Jižní Koreji vybojovala na úkor českého týmu.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit