Bílí Tygři Liberec

Juniorský reprezentant Aleš Stezka doplní brankářské duo Bílých Tygrů

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - K Bílým Tygrům se ze zámoří vrací talentovaný brankář Aleš Stezka. Juniorský reprezentant, dorostenecký mistr republiky a majitel stříbra z Hlinkova memoriálu se s vedením libereckého klubu domluvil na dvouleté smlouvě. V dresů Bílých Tygrů se dvacetiletý gólman bude těšit na svůj vůbec první extraligový start.

Vyjádření trenéra brankářů Martina Lásky:

"Jsem moc rád, že se k nám Aleš vrací po dvouleté pauze, kdy sbíral zkušenosti v americké juniorské soutěži USHL. Předtím 5 let působil v mládežnických kategoriích Bílých Tygrů. Patří do úspěšné liberecké generace, která sbírala republikové medaile, včetně zlata starších dorostenců. Pravidelně se objevoval v mládežnických reprezentačních výběrech a zachytal si na juniorských světových šampionátech. Ve dvaceti letech je to brankář, který má velký potenciál, a je pro nás příslibem do budoucna. Aleše čeká další tvrdá práce po boku Romana Willa.“


Profil:

Nadějný gólman sice začínal s hokejem v Meteoru Třemošná, většinu mládežnického věku ale strávil v mládežnické akademii Bílých Tygrů Liberec. Průlomová pro něj byla především sezona 2012/13, kdy kromě mladšího dorostu strávil značnou část sezony v kategorii starších dorostenců a stihl i premiérový start v juniorce, to vše jako teprve šestnáctiletý.

Dlouho na sebe nedala čekat ani pozvánka do reprezentace do 16 let, která následovala ve stejném roce. O sezonu později se pro změnu výrazně podílel na zatím největším úspěchu liberecké mládežnické akademie, mistrovském titulu staršího dorostu. V létě pak absolvoval Memoriál Ivana Hlinky, v němž pomohl české reprezentaci do osmnácti let k skvělému druhému místu.

I díky těmto výkonům zaujal Stezka skauty z NHL. Ve čtvrtém kole draftu si ho jako 111. celkově vybrala Minnesota a vytáhlý gólman se rozhodl zamířit do zámoří. Ročník 2015/16 tedy absolvoval ve Spojených státech v dresu Sioux Falls Stampede. Neunikla mu ani pozvánka na juniorské mistrovství světa, na němž Česká republika dokráčela do čtvrtfinále.

Po sezoně sice změnil dres, nicméně i nadále působil v rámci soutěže USHL, tentokrát v týmu Chicago Steel. S nimi v současné době stále bojuje v play-off.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit