Bílí Tygři Liberec

Jsem strašně rád, že můžeme hrát hokej. Naše hra se postupně zlepšuje, pochvaluje si Radan Lenc

Date of publication Author Kateřina Hamplová

Liberec - Bílí Tygři se poprvé před nadcházející sezónou ukázali domácím fanouškům, které potěšili dalším vítězstvím. Gólu se však diváci dočkali až ve druhé třetině, kdy skóre šikovně otevřel Radan Lenc. „Mám radost, že jsme odehráli vítězný zápas. Bylo tam mnoho dobrých věcí,“ hodnotí týmový výkon liberecký střelec.

První třetina přinesla mnoho akcí, ale na obou stranách zářili gólmani. Na hostujícího Jana Růžičku vyzrál právě až Radan Lenc ve druhé dvacetiminutovce. „Vyzkoušel jsem mu lapačku, vyrážečku, kde byl všude dobrý. Tak jsem pak zvolil zakončení mezi betony, kde měl prostor, a nakonec to vyšlo,“ komentuje svoji trefu.

Tygřímu střelci je středočeský klub známý, jelikož tam odehrál největší část své kariéry. „Právě s Janem Růžičkou jsem si ráno zavolal. Popřáli jsme si jen to nejlepší, hlavně abychom utkání odehráli ve zdraví. Byla by to velká smůla, kdyby se někdo zranil v přípravě. Mám radost, že jsme odehráli vítězný zápas a že to Honza na druhé straně odchytal bez zranění,“ vypráví boleslavský odchovanec.

Liberečtí hokejisté si po úvodní brance udrželi vedení a Bruslařům ještě v poslední periodě jednu přidali, když překvapil od modré obránce Jan Derner. Petr Kváča si navíc v bráně udržel své první čisté konto za Bílé Tygry! Radan Lenc si tak výkon týmu v přípravě chválí. „Myslím si, že bylo utkání lepší oproti tomu v Karlových Varech, kde jsme hráli první duel. Bylo tam mnoho dobrých věcí a řekl bych, že se naše hra každým zápasem postupně zlepšuje.“


Došlo také i na věci, které by se měly zlepšit. „Rozhodně bychom měli zapracovat na přesilových hrách. Na druhou stranu nebyl úplně ideální vzduch a hůř se dýchalo,“ povídá liberecká pětadvacítka. S menšími nedostatky v početních výhodách souhlasí taktéž trenér Patrik Augusta: „Měli jsme spoustu šancí, které jsme bohužel neproměnili, ale když vezmu v potaz, že je 11. srpna, tak to z naší strany bylo velice slušné utkání.“

Kvůli vládním opatřením se derby odehrálo s menším počtem diváků a všichni přítomní v Home Credit Areně přihlíželi v rouškách. I tak ale fanoušci předvedli super atmosféru, kterou Tygři velmi vnímali. „Jsem strašně rád, že můžeme hrát hokej. Myslím, že je nejdůležitější, že se nakonec povedlo zápasy zrealizovat alespoň za těchto podmínek,“ uzavírá vděčně Radan Lenc.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit