Bílí Tygři Liberec

Jediní v boji o titul. Uvědomujeme si to, říká zástupce Tygrů v EHL

Date of publication Author Vítězslav Čermák

U herní konzole teď tráví šest hodin denně a důvod je jediný: "Chci se co nejlépe připravit na play-off." Adam Menšík alias "Dzouvi" se stal jedničkou letošního draftu a svou roli touží potvrdit. Se svým parťákem Danielem "DannyZedlo" Sedláčkem jsou dnes už jedinými zástupci liberecké organizace, kterým ještě neskončila hokejová sezona. Esport hokejová liga má před sebou vyřazovací část. A Bílé Tygry čeká ve čtvrtfinále brněnská Kometa.

Byť ještě neznáte přesný termín čtvrtfinále, můžeš přiblížit vaši přípravu na play-off?
Je pravda, že jsem teď na PlayStationu šest hodin denně, což je mnohem víc, než když jsem chodil do školy. Pořád je co zlepšovat. Hlavně se začínáme připravovat na nový formát, takže s Danem teď často trénujeme spolu. Může to hodně rozhodovat.

Proč myslíš?
Protože play-off má nový formát. Bude se hrát na tři vítězná utkání, kdežto třetí zápas v pořadí se hraje dva na dva v jednom týmu. Bude to něco jiného než v základní části, bude potřeba spolupráce. Snažíme se najít něco, čím bychom soupeře překvapili, takže jsem Danovi ukázal jednu věc, která by mohla fungovat. Ale co to je, říkat nebudeme.

Jaký je Kometa soupeř? V základní části jste s ní prohráli.
Jsou nepříjemní, jeden z jejich dvojice skončil druhý v kvalifikaci, je to velký rival. Hraje trochu jiným stylem než ostatní - všechno po mantinelech, což se hůř brání. Navíc v téhle soutěži rozhoduje i vyrovnanost dvojice a tu oni mají, nejsou to žádná ořezávátka. Víme, že nás čeká těžký souboj, ale musíme si věřit, protože hlava dělá hodně.

Lemieux či Duchene v tygřím dresu

V nabité sestavě Adama Menšíka se ze začátku základní části objevilo i jedno jméno spojeno s Bílými Tygry. V obraně totiž nastupoval Taylor Doherty, dlouhý zadák z minulé sezony. "Měl hodně dobrou kartu a kvalitní hru do těla," vysvětlil "Dzouvi" svůj tah. "Jak se ale začaly zvedat overally hráčů, vyměnil jsem ho za Brandona Carla.“ Nejoblíbenějším hráčem sestavy zůstává pro "Dzouviho" Mario Lemieux. A pak Matt Duchene. "O tyhle dva se opírám nejvíc," dodává.


Bílí Tygři postoupili do play-off ze 4. místa. Jak jsi vlastně spokojen s výkony v základní části?
Spokojeni jsme, protože jsme splnili cíl a postoupili do play-off, i když se nám ze začátku moc nedařilo. Měli jsme pomalejší rozjezd, ale pak Dan zremizoval zápas proti silnému Třinci a začal si víc věřit. To bylo super. Začali jsme stoupat tabulkou, nečekal jsem, že to dotáhneme až na čtvrté místo a třetí nám jen o chlup unikne.

V sezoně jsi podobně jako hokejový tým Liberce častokrát nastupoval v roli favorita. Jaké to je?
Přiznám se, že ze začátku na mě doléhal tlak. Všichni mi říkali, že mám jasné vítězství, a já jsem z toho býval v prvních zápasech nervózní. Ale postupně jsem získával sebedůvěru, což je velmi důležitá složka. Teď už jsem v hlavně správně nastavený.

Vítal jsi formát offline kola, kdy jste se ještě před karanténou mohli sejít všichni v jednom studiu a za přítomnosti kamer a komentátorů nastupovali proti sobě?
To jsem si vážně užil. Bylo to pro mě úplně něco nového a komentátoři tomu dodali hokejovou kulisu. Mrzí mě, že se takhle nemůže odehrát i play-off. Ale cíl se pro nás nemění.

Jste už jedinými zástupci Liberce, kteří mohou uspět v play-off. Uvědomujete si to?
Rozhodně. Když prohrajeme, končíme. Reprezentujeme klub, je to pro nás důležité. A taky k tomu tak přistoupíme.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit