Bílí Tygři Liberec

Jde do tuhého! Tygři v Augsburgu zabojují o šanci na play-off CHL

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Extraligový kolotoč se pro šelmy nyní na malý okamžik přeruší. Po měsíci se totiž vrací Champions Hockey League a Tygry čeká hodně těžká práce. Pokud si totiž chtějí zachovat naději na postup do vyřazovacích bojů, musí velmi nepříjemný Augsburg porazit.

Zlepšený výkon po nevydařeném vstupu

Champions Hockey League byla již tradičně zahájena na konci srpna a Tygři se do ní vrátili po roční pauze. Vstup do evropské soutěže se jim však vůbec nepovedl. Nejdříve totiž padli na ledě severoirského Belfastu a následně ztratili všechny tři body i ve švédské Lulee.

Pro zachování šancí na postup do vyřazovacích bojů tak museli svěřenci trenéra Patrika Augusty v odvetách bezpodmínečně bodovat. A to se jim podařilo! Nejdříve na domácím ledě přestříleli Belfast Giants 6:1 a vzápětí vybojovali velmi cenný body proti jejich soupeři ze Švédska.

Po čtyřech odehraných kolech tak mají Severočeši na svém kontě čtyři body a na postupovou příčku ztrácí stejný počet.


Nováček překvapuje

Německý Augsburg je jedním z letošních nováčků CHL. Svou premiéru mezi evropskou elitou však začal hodně nebojácně, neboť si již v prvním duelu vyšlápl na Luleu, bývalého mistra Champions Hockey League, kterou srazil v samostatných nájezdech. Následně získal dva body i v Belfastu, kde pro změnu uspěl v prodloužení.

V nastaveném čase skončil také jejich druhý zápas s Luleou, v němž Panteři zaznamenali první porážku. Poté si však poradili 3:1 s Belfastem a před posledním dvojutkáním mají s osmi body velmi nadějnou šanci na postup do play-off.


Pokud byste se chtěli o týmu Augsburger Panther dozvědět více, klikněte zde.

Souboj šelem

Situace před posledním dvojzápasem je pro liberecké hokejisty jasná. Ve střetnutí Tygrů s Pantery musí vyhrát jak zápas na ledě našeho soupeře, tak i duel v domácím prostředí, který se uskuteční ve středu příštího týdne. Jakékoliv zaváhání znamená konec nadějí na vyřazovací boje.

Podaří se týmu z města pod Ještědem udělat v Augsburgu první důležitý krok a přivézt zpět pod Ještěd tři body? To se dozvíme již zítra, úvodní buly padne na ledě Curt-Frenzel-Stadionu v úterních 19:30!

Marek Schwarz před zápasem s Augsburgem:

"Máme trošku nahuštěnější program, do Německa odjíždíme už v pondělí. Moc času na odpočinek po zápasu s Olomoucí mít nebudeme, ale věřím, že to zvládneme. Jsme dobře fyzicky připravení, neměl by to být žádný větší problém. Je skvělé, že v CHL pořád žijeme. Byla by paráda, kdybychom Augsburg dvakrát porazili a postoupili ze skupiny!"


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit