Bílí Tygři Liberec

Jaroslav Janus: Jsem klukům vděčný, že moji chybu napravili

Date of publication Author Jaroslav Vondrák

Liberec - Semifinále Ligy mistrů, které Liberečtí sehráli proti švédskému Växjö bylo především zápasem obran a brankářů, diváci totiž viděli jen dvě vstřelené branky. Libereckou klec po delší době hájil Jaroslav Janus, který svůj tým několikrát podržel, v jednom případě si ale nerozuměl s obránci a nepřesnou rozehrávkou nabídl soupeři vedení. „Snažil jsem se tu situaci hlavně rychle dostat z hlavy," řekl po utkání slovenský brankář.

Co říkáš na remízu 1:1 a předvedený výkon?
Myslím, že jsme odehráli vcelku dobrý zápas, snažili jsme se řešit situace jednoduše a hodně jsme bruslili, ale i to i soupeř. Škoda, že se nám nepodařilo využít dvě přesilovky pěti proti třem, kde jsme mohli zápas strhnout na svou stranu. Dnes bylo vidět, jak je to v této fázi soutěže těsné, rozhodujují jeden nebo dva góly.

Jaký to byl zápas z pohledu brankáře?
Dlouho jsem nechytal, takže jsem byl odpočatý a na zápas jsem se těšil. Snažil jsem se makat, poctivě trénovat a jsem rád, že mi trenér dnes dal důvěru. Oba dva týmy dobře bránily, kluci hráli obětavě a většina střel na mě šla z vrcholu kruhů nebo od modré čáry.

Jaká očekávání jsi měl od soupeře?
Kluci už proti Växjö hráli, pro mě to byla premiéra. Jejich hru jsme ale měli nastudovanou z videa, a také vím, že vedou švédskou ligu o třináct bodů. Na druhou stranu, každý zápas je jiný, a jak už jsem řekl, v takto vyrovnaných zápasech rozhodují detaily. Liberečtí se radují z gólu

Liberec inkasoval po nedorozumění v obraně. Jak jsi tu situaci viděl?
Puk tam poskakoval, tak jsem vyjel, abych ho dostal do bezpečí. Nechtěl jsem ho ale vyhodit mimo hřiště, takže jsem do toho dal méně síly, než bylo potřeba, navíc mi ještě sklouznul z hokejky. Beru tu chybu na sebe a jsem moc rád, že se klukům podařilo vyrovnat a k odvětě pojedeme za nerozhodného skóre.

Co se ti po téhle situaci honilo hlavou?
Hlavně jsem se snažil to co nejrychleji pustit z hlavy a nemyslet na to, protože by mi to akorát svazovalo ruce. Další rozehrávky jsem se snažil maximálně zjednodušit a nechybovat.

V čem vidíš největší rozdíly mezi Ligou mistrů a extaligou?
Hlavně ta poslední utkání, která jsme v Lize mistrů odehráli, byla ve hraná velkém tempu a kombinačně. Zkrátka atraktivní hokej. Možná, že nám právě tohle vyhovuje víc, než v extralize, kde se hraje víc defenzivně a víc se nahazuje.

Jaký je program dalších dnů?
Teď se budeme soustředit hlavně na regeneraci a přípravu na další utkání proti Vítkovicím. Základní část se pomalu chýlí ke konci, takže potřebujeme sbírat každý bod. Věřím, že když budeme hrát zodpovědně a bojovat jeden za druhého, tak se nám podaří chytit nějakou šňůru vítězství a v tabulce se posuneme výš.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit