Bílí Tygři Liberec

Jan Výtisk vytvořil nové maximum základní části v Radegast indexu!

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec – Kromě řady týmových rekordů, které dokázali Bílí Tygři překonat během základní části sezony extraligového ročníku 2015/16, se náš kapitán Jan Výtisk postaral také o jeden individuální. Jeho celkový bodový zisk v Radegast indexu je totiž také novým rekordem!

Statistika Radegast index se začala v Tipsport extralize sledovat poprvé v sezoně 2013/14 jako ukazatel obětavosti hráčů. Ti dostávají body za kladnou účast na ledě v hodnocení +/-, za zápornou jim jsou naopak strhávány. Za každý provedený hit dostává hráč jeden bod, za zblokovanou střelu pak rovnou dva.

Vzhledem k tomu, že tvrdost a obětavost jsou hlavními hokejovými rysy bojovníka Jana Výtiska, není divu, že hned od vzniku této statistiky atakoval nejvyšší příčky v rámci celé soutěže. V sezoně 2013/14 obsadil kapitán Bílých Tygrů celkové druhé místo, když dohromady posbíral celkem 293 bodů. Lépe si vedl pouze karlovarský Michal Gulaši, jehož 309 bodů bylo až do konce letošní sezony dosavadním maximem.

To už ale neplatí. Po bodově chudším ročníku, kdy v minulé sezoně zvítězil Jiří Vašíček s celkově 248 body, byl letos rekord překonal. A postaral se o to právě Jan Výtisk! V bodování Radegast indexu tentokrát takřka neměl konkurenci. Hned třikrát ovládl měsíční hodnocení, nejlépe z celé extraligy si vedl v říjnu, lednu a únoru. Žádný jiný z hráčů se přitom více než jednou z tohoto ocenění radovat nemohl.

Jan Výtisk blokuje střelu

A Výtiskova celková bilance? Ta je více než úctyhodná. V hodnocení +/- si připsal celkem 20 kladných bodů, k nimž přidal 132 hitů a 81 zblokovaných střel. Tento součet znamená zisk 314 RI bodů a vytvoření nového extraligového maxima! Před druhým Tomášem Voráčkem z Mladé Boleslavi si Výtisk vytvořil náskok rovných 50 bodů.

Díky vítězstvím v jednotlivých měsících navíc Jan Výtisk během listopadu, února a března nosil zelenou helmi Radegast indexu se zabudovanou kamerou. Díky nim se můžete podívat, jak vypadá extraligový duel z pohledu pravého bojovníka! Nyní nezbývá než věřit, že tvrdost a obětavost našeho kapitána poznají také soupeři v blížícím se play-off.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit