Bílí Tygři Liberec

Jan Šír vystřelil dvěma góly těsnou výhru české dvacítky nad Finskem!

Date of publication Author Ondřej Belák

Helsinky/Liberec - Poslední turnaj dvacítky před domácím mistrovstvím světa je premiérou Jana Šíra v reprezentaci této kategorie. A v zápase proti domácímu Finsku byl právě on českým hrdinou! Vstřelil totiž obě branky svého týmu a zásadně přispěl k vítězství 2:1 po prodloužení.

Češi si chtěli po těsné porážce 1:2 se Švédy spravit chuť, jenže po první třetině ztráceli jednu branku. To je ovšem nepoložilo a v šestadvacáté minutě využil přesilovku Jan Šír po skvělé střílené přihrávce Střondaly. Mladý liberecký útočník si připsal první trefu v dresu se lvem na prsou ve svém osmatřicátém reprezentačním zápase!

Ve třetí periodě Finsko tlačilo. Naše mladíky přestřílelo zcela jasně 13:4 a Lukáš Dostál měl v brance co dělat! Talentovaný gólman ale ukázal, jak velkou je pro svůj celek oporou. I díky skvělému Dostálovi dospěl duel až do prodloužení, v němž znovu zužitkoval početní výhodu Jan Šír! Tentokrát se trefil bez přípravy a dělovkou z levého kruhu rozhodl o vítězi.

Mladý Bílý Tygr tedy trenéru Varaďovi ukázal, že by s ním mohl kalkulovat i při tvorbě konečné nominace na mistrovství světa, které se v Ostravě a Třinci uskuteční už na přelomu kalendářního roku!

Švédsko - Česko 1:2 po prodl. (1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)

Branky a nahrávky: 16. Hirvonen (Aku Räty, Rindell) – 26. Šír (Střondala, Plášek), 61. Šír (Plášek, Kukla).

Sestava Finska: Patrikainen – Niemelä, Nousiainen, Honka, Hatakka, Kukkonen, Utunen, Rindell, Kokkonen – Oden, Lundell, Puistola – Haatanen, Kivenmäki, Salonen – Erholtz, Petman, Saarela – Aku Räty, Aatu Räty, Hirvonen.

Sestava Česka: Dostál – Haš, Klikorka, Kukla, Mlčák, Lytvynov, Dajčar, Dluhoš, Houdek – Brož, Čajka, Mužík – Šik, Šír, Blümel – Myšák, Střondala, Plášek – Řehák, Kunc, Beránek.

(Foto: Aleš Krecl, Český hokej)

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit