Bílí Tygři Liberec

Jan Jeník míří do zámoří, vyzkouší si juniorskou OHL

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Útočník Jan Jeník se přesouvá do zámořské juniorské OHL. Ve zbytku sezony bude oblékat dres týmu Hamilton Bulldogs, který práva na Jeníka v kanadských juniorských soutěžích získal výměnou od klubu Flint Thunderbirds.

Thunderbirds si osmnáctiletého útočníka vybrali v loňském CHL Import Draftu, v němž si celky z kanadských juniorských soutěží zajišťují práva na mladé hokejisty z Evropy. Ne vždy však takový hráč okamžitě do zámoří zamíří, jako se stalo v případě Jana Jeníka. Ten namísto toho pokračoval v Česku a střídavě naskakoval v tygřím A-týmu a na farmě v Benátkách.

V posledních týdnech si navíc zahrál také za českou reprezentaci do 20 let na světovém šampionátu, kde se zapsal do statistik dvěma asistencemi ve třech zápasech. Možná i proto si ho vyhlédl loňský šampion Ontario Hockey League, tým Hamilton Bulldogs.

Buldoci získali výměnou od Thunderbirds na libereckého útočníka práva a dohodli se s Jeníkem na spolupráci. Zbytek sezony tak mladý forvard, kterého si v loňském draftu NHL pojistila Arizona, odehraje v kanadské juniorské soutěži. Jeho extraligová bilance se pro tuto chvíli zastavila na šestnácti odehraných zápasech a dvou kanadských bodech za dvě asistence.

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

„Honza Jeník nás požádal o uvolnění do zámořské Ontario Hockey League. Rozhodli jsme se mu vyjít vstříc. Střídavě se objevoval v kádru A-týmu a hrál klíčovou roli na farmě v Benátkách, jeho rozhodnutí ovšem respektujeme a přejeme mu, aby se mu i díky angažmá v juniorské zámořské soutěži podařilo naplnit sen v podobě podpisu smlouvy v NHL.“


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit