Bílí Tygři Liberec

Jakub Valský přidá další rok v tygřím dresu

Date of publication Author Klub

Liberec - Rodák ze Slaného se rozhodl v Liberci podepsat už svůj třetí kontrakt. S vedením Bílých Tygrů se po úspěšné vicemistrovské sezóně dohodl na nové smlouvě s délkou trvání do 30. 4. 2020.

Třicetiletý útočník byl u všech úspěchů Bílých Tygrů posledních let. S Tygry slavil stříbrné extraligové medaile v letech 2017 a 2019, i mistrovský titul v roce 2016. V uplynulé sezóně naskočil Jakub Valský do všech utkání a celkem má tak na svém kontě už 245 extraligových startů v Tygřím dresu. Připsal si v nich 119 kanadských bodů.

Vyjádření Sportovního ředitele Filipa Pešána:

„Jsem rád, že jsme se dohodli na další spolupráci s Jakubem Valským. Je to útočník, který zná naší tygří cestu. Pomohl nám vyhrát titul i dvě stříbrné medaile a já doufám, že nám podobně pomůže i v dalších letech. Věřím, že z něj bude velká ofenzivní zbraň, a že zažije své nejlepší sezony v kariéře.“


Profil Jakuba Valského

Už od mládežnických kategorií na sebe kladenský odchovanec upozorňoval svou šikovností a hlavně vysokou produktivitou. Kladnu dopomohl k republikovému titulu v kategoriích staršího dorostu a juniorů, přičemž se v sezóně 2006/2007 stal také nejlepším střelcem juniorské extraligy s úctyhodnými 39 zásahy. Jeho výkony neunikly ani trenérům mládežnických reprezentačních výběrů, postupně si zahrál za sedmnáctku, osmnáctku i dvacítku.

V seniorské extralize debutoval v sezoně 2008/09 a až do roku 2013 zde oblékal pouze dres Kladna. Následně se přesunul k Bílým Tygrům a v sestavě velmi rychle rozkoukal. Hned v první sezoně se podíval také do seniorské reprezentace, v roce 2014 byl Vladimírem Růžičkou nominován na Karjala Cup a Channel One Cup a spolu s Tomášem Filippim byl v jedním z hlavních lídrů tygří ofenzivy. Na konci sezony 2014/15 dokonce bojoval o místo v reprezentaci pro mistrovství světa, jeho naděje ale týden před turnajem pohasly.

Jedním z lídrů týmu byl také v mistrovském ročníku 2015/16, přestože jeho stálý parťák Filippi zamířil do KHL. Zaznamenal svůj nejštědřejší bodový přínos v seniorské kariéře, za celou sezónu nastřílel 21 branek a dalších 20 pro spoluhráče připravil. Povedený ročník v dresu Tygrů zakončil zvednutím Masarykova poháru pro extraligové šampiony

Poté se Jakub Valský rozhodl zkusit štěstí v zahraničí a přestoupil do Slovanu Bratislava, který v té době hrál KHL. Ve slovenském týmu se mu ovšem příliš nedařilo a nakonec se během probíhajícího ročníku vrátil do města pod Ještědem. Změna prostředí mu prospěla, jeho forma poté vygradovala v play-off, v němž se jedenácti body výrazně podílel na tygřím postupu do finále. Druhý titul ale s Tygry nezískal, když boj o mistrovský pohár zvládla lépe brněnská Kometa.

Po skončení sezony Jakub Valský opět změnil dres a podepsal smlouvu v nedaleké Mladé Boleslavi. S tou se však do vyřazovacích bojů nepodíval. Během letní přestávky ohlásil podruhé návrat do Liberce a v sezoně 2018/19 pomohl Bílým Tygrům 22 body k zisku Prezidentského poháru a ke stříbrným medailím.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit