Bílí Tygři Liberec

Hrát o Vánocích? Nohy trochu bolí, usmívá se Lukáš Krenželok

Date of publication Author Kateřina Kundertová, Dominik Jakubec

Chomutov - Ještě v pondělí večer rozbalovali s rodinou dárky, ve středu odpoledne už váleli na ledě. Bílí Tygři zvládli vánoční zápas v Chomutově a zvítězili 4:2. Podílel se na tom i Lukáš Krenželok, který si zapsal dvě asistence. "Hrát na Vánoce je vždy takové zvláštní. Ale je to stejné pro oba týmy," usmívá se.

S jakými úkoly jste do zápasu vstupovali?
Chtěli jsme hrát ze zabezpečené obrany. Věděli jsme, že má Chomutov šikovné bruslaře a že by nám mohli ujet, takže bychom neradi jenom lítali po ledě tam a zpět. Stavěli jsme na poctivé defenzivě a čekat na příležitosti. A ty přišly.

Bylo na ledě znát, že je Chomutov v tabulce předposlední?
Řeknu to upřímně, v extralize není jediný tým, proti kterému můžete nastoupit byť jenom s polovičním nasazením. Že jsou předposlední, to je úplně jedno. Hrají velmi neříjemně a zápasy s nimi nikdy nejsou jednoduché.

Co bylo podle tebe zlomovým bodem utkání?
Zlomilo se to asi tím gólem na 3:2. Soupeř měl v tu chvíli možná trochu více ze hry, útočili, ale my jim dali gól a rozhodili jsme je. Potom už jsme si náskok uhlídali.

Lukáš Krenželok se rozjíždí z obranného pásma

Využili jste dvě přesilové hry. To znamená, že jste v této sezoně z devíti gólů Chomutovu dali hned sedm v početní převaze. Čím si to vysvětluješ?
To je zkrátka hokej. V nějakých zápasech vám přesilovky vyjdou, jindy zase ne. Zrovna proti Chomutovu nám to jde. Ale k čemu by nám to bylo platné, když je pak třeba nebudeme schopni proměnit v klíčových chvílích sezony. Na tom, že se nám daří proti jendomu týmu, se stavět nedá.

Prolomili jste dlouhou šňůru proher na ledě soupeře. Těší vás tři body o to více?
Přesně tak, konečně jsme přivezli body zvenku. Ale jedeme dál. Už za pár dní nás čeká další zápas na venkovním ledě a my to budeme chtít potvrdit.

Jak těžké je vlastně nastupovat do utkání o vánočních svátcích?
Je to takové zvláštní. Na Štědrý den jsme měli volno, v úterý už jsme znovu trénovali a ve středu hráli. Není snadné se takhle rychle dostat do tempa. Nohy sice trochu bolí, ale je to pro oba týmy stejné.

Nebyl jsi přejedený bramborovým salátem?
To se mě netýká, měli jsme doma rizoto! (smích) Ne, dělám si srandu. Vánoce doma proběhly normálně, se vším všudy. Ale myslím, že mě to v zápase nijak neovlivnilo.

Lukáš Krenželok na střídačce

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit