Bílí Tygři Liberec

Home Credit Aréna uvidí derby! Jako první v novém roce totiž pod Ještěd zavítá Mladá Boleslav!

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Tygři vstoupí do roku 2019 zápasem s největším rivalem - Mladou Boleslaví. Té se v Home Credit Aréně vůbec nedaří, vždyť v ní Bruslaři nevyhráli přes osm let! Natáhnou svěřenci trenéra Filipa Pešána tuto úspěšnou sérii? To zjistíme už tuto sobotu, úvodní buly padne v 14:00.

Konečně venkovní výhry!

Tygry tuto sezónu trápila neúspěšnost na venkovních kluzištích, vždyť po výhře nad Kometou v říjnu přišla série šesti utkání, která se odehrála mimo Home Credit Arénou, z které si liberečtí hokejisté přivezli domů pouhý bod! Svěřenci trenéra Filipa Pešána si však spravili náladu v posledních dvou zápasech, z kterých Tygři získali všech šest bodů.

Nejdříve šelmy zavítaly do Chomutova, kde o výhře v poměru 4:2 rozhodly v třetí třetině, když svůj první gól v sezóně dal Jan Ordoš. V minulém kole jeli Tygři do Zlína, kde byla opět klíčová poslední dvacetiminutovka, ve které se Libereckým povedlo vsítit dva góly během jedné minuty a vyhráli opět 4:2. Za Severočechy se dvakrát prosadil Michal Birner, jednu branku přidali Marek Zachar a Jan Ordoš.

Filip Pešán o zápase ve Zlíně

"Odehrálo se velmi vyrovnané utkání. Bojovalo se o každý kousek ledu. My jsme technickými chybami v rozehrávce nabídli domácím několik šancí, přičemž z toho dvě využili. Trpělivě a organizovaně jsme odehráli celý průběh zápasu a za to jsme získali tři body. Ve třetím dějství jsme přeházeli lajny, chtěli jsme velmi poctivě odehrát třetinu, což se stalo. Dominik Lakatoš hrál v dresu Zlína velmi dobrý zápas."


V Home Credit aréně jsou Tygři narozdíl od venkovních kluzišť prakticky neporazitelní. V této sezóně byli svěřenci trenéra Filipa Pešána doma poraženi jen dvakrát, s Pardubicemi a se Spartou. Od zmíněného neúspěšného zápasu s Pražany drží Tygři sérii devíti domácích zápasů, ve kterých odcházeli Liberečtí jako vítězové! Aktuálně okupují liberečtí hokejisté druhou příčku extraligové tabulky se ztrátou pouhých dvou bodů na první Třinec!

Boleslavskou vítěznou šňůru zastavila Sparta

Výkony Mladoboleslavských mají v této sezóně stoupající tendenci. Po nepovedeném začátku se Bruslaři začali zvedat a o vánočních svátcích dokonce zaznemenali sérii čtyř výher za sebou, když postupně porazili Litvínov, Karlovy Vary, Vítkovice a Kometu Brno.V posledním kole se utkali s trápící se Spartou a v tomto utkání díky brance Klimka v poslední třetině vyhráli Pražané. Ve vyrovnané tabulce se aktuálně Středočeši nacházejí na 9. pozici.

Ofenzívu Bruslařů táhne velezkušené duo Michal Vondrka a Jakub Klepiš. Právě první jmenovaný je s 25 kanadskými body lídrem produktivity týmu z města automobilů. Mezi hlavní stavební kameny defenzivy patří Martin Pláněk a Oldřich Kotvan. Oba mají na svém kontě 11 kanadských bodů, první jmenovaný je pak nejobětavějším hráčem svého týmu, což prokazuje jeho 55 bodů v Radegast indexu.

Osm let bez prohry

Pro Mladoboleslavské je Home Credit Aréna prokletá. Nevyhráli v ní totiž už přes osm let! Poslední utkání, z kterého vyšli Středočeši jako vítěz, se odehrálo v listopadu roku 2010. Zajímavostí je, že v této době měla ve svém kádru Mladá Boleslav tři libereckým fanouškům dobře známé gólmany - Romana Willa, Marka Schwarze a Michala Valenta. Za Tygry v tomto utkání nastoupili dva aktuální členové soupisky Liberce - Daniel Špaček a Lukáš Derner.

Mezi oběma týmy panuje velká kvalita, a proto vzájemné zápasy vždy slibují napínavou podívanou. Připíší si Tygři další 3 body do tabulky? To se dozvíme už tuto sobotu, utkání začíná v 14:00!

Bílí Tygři Liberec versus BK Mladá Boleslav

Počet zápasů: 34
Bilance: 19 – 7 – 0 – 0 – 8
Skóre: 108:76

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Najman se loučí s Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

Pérez se bude dále rozvíjet v Liberci. S Tygry se dohodl na dvouleté smlouvě

Tygři v repre: Hrenák vychytal čisté konto, Faško-Rudáš vstřelil tři góly

Z našeho fanshopu

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit