Bílí Tygři Liberec

Hodně nás to mrzí. Ke konci jsme už bruslili do kopce, smutní dvougólový Libor Hudáček

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - V bitvě o postup do vyřazovací fáze Champions Hockey League vstřelil dvě branky a znovu dokázal, že mu speciální dres pro nejproduktivnějšího hráče týmu v soutěži náleží právem. Přesto mezi novináře přicházel ve smutné náladě. Tygři totiž i přes jednoznačnou střeleckou převahu potřebné tři body nezískali, soupeř naopak do prázdné branky upravil na 2:3. "Musím ovšem pochválit celé mužstvo, bojovali jsme až do posledních sekund," svěřuje se Libor Hudáček.

Jak se takový zápas hodnotí? Měli jste hodně šancí, ale kýžené vítězství jste nakonec nezískali...
Je to škoda, prostě nám tam dnes nepadl ten jeden gól navíc, který jsme potřebovali. Nevyužili jsme naše příležitosti, včetně přesilových her ve třetí části a kvůli tomu jsme neuspěli.

Ty jsi dnes vstřelil dvě branky, sám jsi ale měl na hokejce další nadějné situace. Byla právě produktivita tím hlavním kamenem úrazu?
No jasně! Hokej je o tom, kdo vstřelí o ten gól víc. Komu se to povede, vyhrává. Myslím si, že jsme dnes byli lepší, bohužel nám to ale nevyšlo.

Soupeř se stáhl a bránil, vy jste do něj celé utkání vytrvale bušili. Je takový výsledek hodně frustrující?
Vždycky, když člověk prohraje, je smutný. Tím, že jsme dnešní zápas nezvládli, jsme bohužel vypadli ze soutěže, přestože jsme dneska pro postup udělali všechno. Uvidíme, jak to bude dál, teď se už v podstatě můžeme soustředit jen na domácí ligu.

Vy jste byli oba zápasy s Augsburgem o něco aktivnější a silnější na puku, jenže soupeř hrál hodně nepříjemně. Byl to právě ten důvod, proč se teď raduje?
Určitě ano. Dneska už jim stačil jenom bod a prakticky celou dobu bránili. Vyloženě šli na remízu, což se jim podařilo, navíc ještě dali gól do prázdné brány. Dokázali jsme si vytvořit šance, jenže jsme je nevyužili a to nás možná i trošku psychicky zlomilo. Ke konci už to bylo těžké, hosté vyhazovali puky a strážili modrou čáru. To hřiště se pak člověku nakloní a připadá mu, že bruslí do kopce.

"Atmosféra přidala úrovni celého utkání"

Bolí porážka v zápase, ve kterém jste byli jasně lepší, o to víc?
Ano. Až do neděle, kdy hrajeme další utkání, to určitě bude každého mrzet. V hlavě se nám budou promítat momenty, které jsme mohli vyřešit lépe. Hlavně ty nevyužité šance... Musím ovšem pochválit celé mužstvo, bojovali jsme až do posledních sekund.

Němečtí fanoušci, kterých dorazil přibližně tisíc, pomohli vytvořit pořádně bouřlivou atmosféru. Co jsi na ni říkal?
Zažili jsme to už minulý týden při zápase v Augsburgu, tam to bylo vynikající. Člověk je rád, že si může v takové kulise zahrát. Dnes ukázali, že umí udělat skvělou atmosféru také venku. Přidalo to úrovni celého utkání.

Jaký duel byl v celkovém součtu rozhodující? Už ten první v Belfastu?
To je těžké vybrat. Řekl bych, že ten dnešní. K potřebným třem bodům jsme to měli nejblíže.

Do Liberce jsi přišel loni, CHL sis zde nicméně poprvé zahrál až tento rok. Jak celou soutěž hodnotíš? Z individuálního hlediska ti sedla náramně.
Na začátku to pro nás byla super příprava na sezónu, zároveň jsme však dělali všechno pro postup ze skupiny. Nakonec nám stačilo málo, ale nezvládli jsme to... Hodně nás to mrzí. Pro mě to byla vynikající zkušenost, setkat se s takovými soupeři. Viděli jsme, o čem je mezinárodní hokej.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit