Bílí Tygři Liberec

Hned pětice Tygrů nominovaná na mistrovství světa do osmnácti let!

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Česká reprezentace do osmnácti let dnes odcestovala do Švédska, kde ji čeká vrchol sezóny, mistrovství světa. Na turnaji budou mít své zastoupení Tygři, trenér Alois Hadamczik jich nominoval dokonce pět. Liberec tak v sestavě má jednoznačně největší zastoupení. Kdo se ve Švédsku představí?

Mezi brankáři byl nominován Lukáš Pařík. Hlavní opora liberecké juniorky se o místo mezi třemi tyčemi popere s Janem Škorpíkem (Sparta) a s předpokládanou jedničkou Janem Bednářem (Karlovy Vary). Pařík už má několik na svém kontě několik startů za Český národní tým, připíše si na mistrovství světa další?

Své už si v reprezentaci odehrál i obránce Jakub Žůrek. Sedmnáctiletý bek, který nastupuje v tygřím dresu už od malička, strávil většinu sezóny v prvoligových Benátkách a k liberecké juniorce se připojil až na závěr nadstavby a play-off. V něm patřil k největším oporám svého týmu, teď chce zopakovat dobré výkony i v dresu Českého národního týmu.

V útoku se představí hned trojice Bílých Tygrů, trenér Alois Hadamczik nominoval Jakuba Rychlovského, Adama Najmana a Michala Teplého. Všichni strávili většinu sezóny v Benátkách, k juniorce se stejně jako Žůrek připojili až na závěr sezóny. Najman si připsal dva starty za liberecký A tým, Michal Teplý dokonce nastoupil k patnácti extraligovým zápasům, ve kterých si připsal dva kanadské body.

Mistrovství světa začíná 18. 4. ve Švédsku. Češi se ve skupině A postupně utkají s Běloruskem, Švýcarskem, Finskem a Kanadou. Budou svěřenci trenéra Aloise Hadamczika na turnaji úspěšní? My jim přejeme hodně štěstí a doufáme, že se v dobrém světle předvedou i zástupci našeho klubu!

Nominace reprezentace do 18 let na MS 2019

Brankáři
Jan Škorpík (Sparta Praha), Jan Bednář (Karlovy Vary), Lukáš Pařík (Liberec).

Obránci
Radek Kučeřík, Jan Mlčák (oba Kometa Brno), David Tureček (Karlovy Vary), Jakub Žůrek (Liberec), Ondřej Volráb (Kladno), Adam Rutar (Olomouc), Šimon Kubíček (Seattle, WHL), Martin Hugo Haš (Tappara Tampere, Finsko).

Útočníci
Ondřej Pšenička (Sparta Praha), Jonáš Peterek, Adam Raška (oba Třinec), Jakub Rychlovský, Adam Najman, Michal Teplý (všichni Liberec), Jan Myšák (Litvínov), Filip Koffer (Pardubice), Marcel Barinka (Halifax, QMJHL), Martin Lang (Kamloops, WHL), Radek Mužík (Lulea, Švédsko), Filip Přikryl (Saint John, QMJHL), Matěj Toman (Prince George, WHL).

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit