Bílí Tygři Liberec

Hlinka Gretzky Cup? Hrozně jsem si to užil, říká obránce Hampl

Date of publication Author Jan Kousal

Břeclav - Pavel Čajan a Jan Hampl mají za sebou obrovskou hokejovou školu. Zatímco první z dvojice Tygrů na Hlinka Gretzky Cupu poctivě plnil pozici brankářské dvojky, ten druhý patřil k pilířům obrany. „Herně to ode mě nebylo špatné,“ věří sedmnáctiletý bek.

Vytíženější z obou Tygrů nechyběl ani v jednom utkání národního týmu na turnaji a podle svých slov bude na Hlinka Gretzky Cup vzpomínat. „Hrozně jsem si to užil. Týmový úspěch se sice nekonal, ale řekl bych, že to ode mě nebylo herně špatné.“

Češi měli velká očekávání, nakonec ale skončili pátí. Hned na úvod turnaje však měli namále. „První zápas se Švýcary jsme trochu podcenili. Když jsme je v přípravě dvakrát porazili o tři čtyři góly, tak jsme si asi mysleli, že to půjde samo,“ hledal příčiny neslaného začátku Hampl. Tým reprezentačního kouče Karla Berana nakonec zvítězil až po nájezdech.



Pak nastaly pro Hampla i celou českou obranu krušné časy. Prohry 1:5 s Finy a 1:7 s Kanadou odsoudily naše k boji o páté místo. „Proti Finům nám vůbec nešly nohy. Do zápasu s Kanadou jsme dali všechno, ale bohužel se to nepovedlo. Měli lépe zvládnuté předbrankové prostory,“ mrzelo trochu libereckého obránce.

A pak přišlo vítězné loučení proti Spojeným státům. Češi urvali duel v prodloužení a zajistili si páté místo. „Jako náplast to úplně neslouží. Výhra nad Američany potěší, ale raději bych bral semifinále,“ zůstala Hamplovi pachuť i po vítězném závěru turnaje.

Liberecký obránce se ale na minulý týden dívá i z té lepší stránky. „Hokej na mezinárodní scéně je vždycky super a má kvalitu. Je fajn si ho občas zahrát,“ přiznal. Zároveň mu konfrontace s nejlepšími hráči své věkové kategorie ukázala směr, kterým se chce ubírat dál. Vždycky je přece co zlepšovat! „Měl bych pracovat na rychlosti. Kanadští beci jsou ještě někde jinde,“ vysekl Hampl poslední poklonu stříbrným javorovým listům.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit