Bílí Tygři Liberec

Gól na 3:0? Vyhli jsme se Csaplárově pasti, žertoval Michal Bulíř

Date of publication Author Martin Pacák

Liberec - Bílí Tygři si po dalším skvělém výkonu připsali již třetí skalp Mountfieldu a k postupu do semifinále jim stačí jediná výhra. Velkou měrou se na výhře podílel také Michal Bulíř, jehož jméno má na střelecké listině dokonce dvojnásobné zastoupení. „Myslel jsem, že ten puk gólman odehraje na druhou stranu forhendem, místo toho mě touš trefil do nohy,“ popisoval svůj druhý zářez.

Co jste od utkání čekali před odjezdem do Hradce Králové?
Pokračování v duchu toho, jak to skončilo v Liberci. Zápas plný emocí, v němž se bude hrát o každý centimetr ledu a který zvládne ten, kdo bude trpělivější a psychicky odolnější. Pomohlo nám, že jsme se dostali do vedení 1:0, to nás zvedlo a duel jsme pak kontrolovali. Myslím, že jsme předvedli dobrý týmový výkon ze zajišťené obrany. Dali jsme i nějaké góly, a proto jsme tu vyhráli 3:0.

Jak dosavadní vývoj série poznamenal obrat z 0:3 na 4:3 z úvodního mače pod Ještědem?
Strašně nám to pomohlo. Play-off je hodně o hlavách, byla to pro nás vzpruha. Já jsem byl dvakrát vyloučený, z čehož jsme dostali dvě branky. Musel jsem klukům poděkovat, že se to posléze otočilo. Možná to byl zlomový moment a kdo ví, jak by to bylo, kdybychom prohráli... Ale zvládlo se to, podruhé taky a nyní i třetí zápas. Teď musíme dělat vše, aby ta psychika zůstala na naší straně a my uspěli i do čtveřice.

Neinkasovali jste v součtu již 168 minut, co na to číslo říkáš?
Je to úžasná práce hlavně gólmana, obrany a organizace hry. Každý víme, co vzadu hrát a jak nedělat zbytečné chyby, kterých by mohli Hradečtí využít. Máme brankáře, jenž je aktuálně psychicky dost nahoře, obzvlášť po těch dvou čistých kontech. Pomůže nám to do dalších duelů.

Ondřej Vitásek o zocelené defenzivě:

„Hrajeme jeden za druhého a pomáháme si, každý ví, co má hrát. Na ledě je to vidět. Pro nás beky je to jednodušší v tom, že nevznikají tolik chyby. Kvaky navíc předvádí celý rok neskutečné výkony a nyní to potvrzuje. My se mu jen snažíme pomáhat a usnadnit mu to. Doufám, že nám to celé vydrží co nejdéle, protože teď to funguje a není třeba nic měnit.“


Zdálo se ti, že je soupeř už nahlodaný vývojem utkání?
Mohlo to hrát nějakou roli, když prohrávali sérii 0:2, ale těžko říct. My se spíše potřebujeme soustředit na sebe a na náš výkon, ne hodnotit druhý tým.

Můžeš popsat svůj druhý gól? Co se tam přesně stalo?
Marek Mazanec to měl za bránou, tak jsem se pokusil napadat na jedné ze stran, kam to mohl dát. Zkusil jsem to a myslel jsem si, že už puk odehraje na druhou stranu forhendem, místo toho mě puk však najednou trefil do nohy. Byl jsem překvapený, ale naštěstí jsem se zorientoval a udělal rychlý oblouk před bránu, pak už to byla taková jednoduchá branka.

Byla to klíčová trefa, po které se duel zlomil?
Asi ano. Byla to taková pojistka, nechci říct úplně vítězná, ovšem v této fázi utkání, když vedete 2:0... Všichni víme, co je to Csaplárova past (smích). Takže důležité to určitě z hlediska týmu a kontroly následného vývoje hry bylo.

Co bude nejdůležitější před zápasem číslo čtyři?
Význam má hlavně třetí výhra, která jen pomůže pohodě v kádru. Poté se musíme připravit, koncentrovat se a vstoupit do mače správnou nohou. Nesmíme jim naopak dát šanci jít do vedení a chopit se otěží utkání. To chceme my.

Michal Bulíř při gólové akci Tygrů

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit