Bílí Tygři Liberec

Generálka na extraligu je tady! Tygři doma přivítají Chomutov

Date of publication Author Vladimír Vykoukal

Liberec - Po turnaji Coupe des Bains ve Švýcarsku se Liberečtí vrací zpátky domů. Čeká je generálka na extraligu, ve čtvrtek od 17:30 vyzvou v Home Credit aréně Chomutov. S Piráty už se jednou v letošní přípravě utkali a prohráli, oplatí jim Tygři porážku?

Úspěšná příprava Pirátů

Chomutovští zatím v přípravě odehráli sedm zápasů s bilancí pěti výher a dvou porážek. Utkali se se třemi týmy z Ruska, s Karagandou z Kazachstánu, dva zápasy odehráli se svým hlavním rivalem z Litvínova a jednou se utkali s našemi Tygry. V tomto utkání vedli Liberečtí do třetí třetiny 3:0, v poslední části hry však dostali tři góly a v prodloužení dokonal obrat exliberecký Jan Stránský. Svěřenci trenéra Pešána tak budou doufat, že Pirátům porážku odplatí.

Pro Chomutovské bude čtvrteční utkání stejně jako pro Tygry poslední přípravný zápas. Extraligu začínají zápasem proti úřadujícímu mistrovi Kometě Brno.

Generálka

Svěřenci trenéra Pešána asi s výsledky přípravných zápasů nadšení nejsou, ale za předvedenou hru se v nich rozhodně nemuseli stydět. První tři zápasy proti Pardubicím, Novokuzněcku a Mladé Boleslavi odehrála hodně omlazená sestava, která se ale ukázala v dobrém světle. Do dalších zápasů s Chomutovem a Mladou Boleslaví nastoupili už zkušenější hráči a nevedli si špatně. Oba zápasy došly do prodloužení, proti Mladoboleslavským svěřenci trenéra Pešána zvítězili, Chomutovu ale, jak už bylo řečeno, podlehli.

Poté se Tygři vydali do Švýcarska na turnaj Coupe des Bains, ve kterém skončili po dvou těsných porážkách a jedné výhře v prodloužení na pátém místě. Přestože si v turnaji připsali pouze dva body, špatný výkon rozhodně nepředvedli.

Jakub Valský o turnaji Coupe des Bains:

"Rozhodně se nedá mluvit o úspěchu. Ze tří zápasů jsme dvakrát prohráli. Chtěli jsme tu uhrát jednoznačně víc. Odmakali jsme to, nikdo nic nevypustil, ale ukázalo se několik věcí, na kterých musíme před startem extraligy pracovat. Nesmíme dostávat podobně zbytečné góly, jaké jsme dostali. Mrzí mě, že jsme turnaj nezvládli lépe."


Po necelém měsíci zase doma

Poslední zápas v Home Credit aréně odehráli Tygři před necelým měsícem s Mladou Boleslaví. Teď se po měsíci konečně vrátí na domácí led. Potvrdí Tygři výhodu domácího prostředí? To se dozvíme ve čtvrtek od 17:30. Nenechte si to ujít! Home Credit Arena se otevře v 16:50.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Kartičky ELH 2023/24 2.série

65 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit