Bílí Tygři Liberec

Frölunda dál vládne Evropě. Počtvrté ovládla prestižní CHL

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Hradec Králové/Liberec - Šestá sezóna Champions Hockey League je u konce. Boje, které začaly skupinovou fází v srpnu, vyvrcholily v úterý finálovým utkáním mezi Hradcem Králové a Frölundou. Z titulu se nakonec již počtvrté raduje švédský tým, k čemuž mu Bílí Tygři jako jeden z akcionářů soutěže gratulují.

V sezóně 2019/20 se Tygři do evropského klání vrátili po roční přestávce, když si účast zajistili díky vítězství v základní části v předešlém ročníku. Jejich pouť ale bohužel skončila již v základní skupině, v níž se utkali s Luleou (Švédsko), Augsburgem (Německo) a Belfastem (Severní Irsko). Svěřenci trenéra Patrika Augusty bojovali o postup do vyřazovací fáze ze všech sil, jenže v rozhodujícím duelu nestačili na Pantery z Augsburgu.

Play-off tak bylo bez liberecké účasti, nicméně i tak nabídlo plno zajímavých duelů, a především postup českého týmu do finále. Po Spartě se druhým mužstvem, který dostal šanci bojovat o titul, stal královéhradecký Mountfield.

Ten navíc dostal výhodu domácího prostředí a finále CHL se poprvé v historii konalo v České republice. Na východ Čech tak zavítali hokejisté Frölundy, kteří se mezi nejlepší dva celky probojovali již popáté, přičemž v předchozích případech jen jednou odešli jako poražení. Mimochodem, Liberec je stále jediným týmem, který švédského hegemona vyřadil během play-off a nepovolil mu postoupit do finále.

Boj o zlato nabídl vyrovnanou a napínavou bitvu, rozhodla ale již první třetina. Do vedení se sice dostal Hradec Králové, jenže Frölunda poté vsítila tři góly během necelých tří minut a dvougólový náskok udržela až do konce.

Bílí Tygři jako akcionář soutěže gratulují Frölundě k již čtvrtému triumfu, stejně tak však blahopřejí také Hradci Králové, který jako nejlepší český celek skončil těsně pod vrcholem.

Už za několik měsíců odstartuje již sedmý ročník Champions Hockey League. Nezbývá než věřit, že mezi evropskou smetánkou budou i Bílí Tygři.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit