Bílí Tygři Liberec

Fotbalová exhibice v Rozstání patřila Bílým Tygrům, soupeře deklasovali 3:0

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Že Bílí Tygři válí pouze v bruslích? Ani obout kopačky jim není cizí! Na vlastní kůži se o tom přesvědčili fotbalisté TJ Sokol Rozstání, s nimiž Tygři změřili síly v tradiční exhibici. Vyhecovaný souboj nakonec družina kolem kapitána Michala Bulíře ovládla poměrem 3:0.

Ještě před samotným soubojem A-týmu Tygrů s Rozstáním patřilo hřiště jejich potenciálním nástupcům. Ve fotbalovém turnaji přípravek změřili síly hráči Slovanu Liberec, dívčí fotbalové akademie, domácího Sokolu Rozstání a také hokejisté Bílých Tygrů.

V konkurenci fotbalistů se ani hokejisté neztratili a nakonec vybojovali krásné třetí místo. "Měli jsme tu hráče ročníků 2009 a 2010. Smekám před nimi, protože teprve v 14:45 slezli z ledu po hodinovém tréninku a od 16:00 už hráli fotbalový turnaj. Navíc v pořádném vedru. Zvládli to skvěle, mají skutečně to správné tygří srdce," vysekl svým svěřencům poklonu trenér Libor Daněk.

Poté už přišel na řadu dlouho očekávaný souboj. Že půjde o hodně, to bylo jasné už předem. Vždyť kapitáni obou mužstev se hecovali už týden před zápasem. Pro Romana Passiana z Rozstání navíc šlo o poslední zápas kariéry, v jeho závěru symbolicky (a doslova) pověsil tento matador místního fotbalu za bouřlivého potlesku své kopačky na hřebík.

Vítězné klání

Sen o vítězném loučení se mu ovšem nesplnil. Bílí Tygři na své soupeře vlétli od prvních minut. Z první vážnější akce se po parádní přihrávce Jaroslava Vlacha se totiž prosadil Filip Pešán, který prostřelil Jana Výtiska chytajícího za Rozstání. "A nakonec to byl vítězný gól. Takže asi dobrý, ne?" komentoval počínání svého trenéra a na fotbalovém hřišti spoluhráče nahravač Vlach.

Právě ten byl jedním z hráčů, kteří domácím dělali největší problémy. Několik z nich se sice pokusilo libereckou mlátičku odstrčit od balonu, většinou však končili na zádech, zatímco Jarda Vlach si to i nadále pelášil směrem k brance soupeře. Ve druhé půli se sice domácí snažili srovnat, namísto sítě ale trefovali pouze tyče. Zato Dominik Lakatoš zařídil z dorážky Tygrům už dvoubrankové vedení.

V závěru se navíc sám po povedené souhře s Michalem Bulířem dočkal branky také Jarda Vlach. "Dal jsem mu míč, Bulda mi ho pak zprava poslal pod sebe a já se z vápna soustředil jenom na to, abych balon neposlal až někam do školky, nebo co to stojí za brankou," smál se střelec. Povedlo se, brankář Rozstání si totiž sice na míč sáhl, ale zastavit Vlachovu střelu nedokázal. Tygři si tak před bouřlivou kulisou užili vítězství 3:0.

Zasloužený potlesk publika si však vysloužili také domácí, kteří v exhibičním utkání Tygrům srdnatě vzdorovali. "Nebyla to snadná výhra, ale o to víc nás těší," usmíval se Jaroslav Vlach, který je sám vášnivým fotbalistou. Když to čas dovolí, o víkendech nastupuje za Sokol Paběnice. A na hřišti své dovednosti rozhodně předvedl.

Přítomní fanoušci si přišli na své. Po skončení samotného utkání proběhla autogramiáda, během níž se před stanem s hráči vytvořil dlouhý zástup zájemců o podpis a o společnou fotografii. Kromě současných Bílých Tygrů se zájmu hokejových příznivců těšili také ti bývalí, jako například Radim Šimek, Tomáš Filippi nebo Filip Pyrochta, kteří do Rozstání přijeli podpořit své spoluhráče a kamarády.

Během vydařeného odpoledne vrátili Tygři domácímu týmu loňskou porážku a zároveň potěšili své příznivce. Nyní je však v příštím týdnu čeká další fáze nabírání kondice. Kdo ví, třeba se vítězstvím v tradiční fotbalové exhibici odrazí k úspěšné sezoně, jako se to povedlo před dvěma lety!

Sestava Bílých Tygrů: Schwarz - Lenc, Jánošík, Derner, Will - Jelínek, Plodek - Lakatoš, Bulíř, Pešán - Vlach.
Střídali: Láska, Maier, Hrabík, Stříteský, Chrtek, Teplý.

Kompletní fotogalerii z akce naleznete ZDE.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit