Bílí Tygři Liberec

Finální část přípravy začala! Tygři za sebou mají první společný trénink

Date of publication Author Martin Pacák

Liberec - Ve středu dopoledne šelmy vkročily na led Home Credit Areny, po delší době v téměř kompletní sestavě. Nechyběly ani nejnovější posily, které se společně s týmem začaly pilně připravovat na stále se blížící sezonu – srpnový turnaj v Rakousku nevyjímaje!

„Byl to velice slušný trénink, měl tempo a bylo vidět, že hráči byli předem nachystaní a že se těšili,“ liboval si na úvod lodivod šelem Patrik Augusta. „Prakticky od play-off jsem si nefoukl do píšťalky (smích), chybělo mi to. Jsem rád, že zase mohu s týmem denně pracovat a poznat nové tváře.“

Jednou z takových posil, jež se s tygřím prostředím teprve sžívají, je kanadský ofenzivně laděný bek T.J. Melancon. Jaké byly jeho první pocity z nového hokejového prostředí? „Jiný level, trochu jako NHL nebo AHL. Kluziště, tým i trenéři, zkrátka vše je na hodně profesionální úrovni,“ nešetřila chválou jedna z nejčerstvějších akvizic Bílých Tygrů.

„Jsme za ně rádi,“ hlásí na adresu nováčků v sestavě, kteří pod Ještěd přišli ze slovenské Tipos extraligy, trenér Augusta. „Jsou sympatičtí. Samozřejmě jsem je znal už z videí z doby, kdy jsme je do Liberce brali, teď za sebou máme ale první společný trénink. Věřím, že zapadnou jak po lidské, tak i po hokejové stránce.“

Posila T.J. Melancon a Ladislav Šmíd v obraně

Nešlo však jen o seznámení se s novými členy smečky, nýbrž také o znovushledání těch starých: „Na kluky jsem se moc těšil, že je uvidím pohromadě a pokecáme. Byl to asi měsíc odloučení od parádních zážitků z loňské sezony. Je příjemné tu být,“ liboval si účastník posledního MS Petr Kváča.

Co mu už takovou radost nedělalo, byla jeho forma. „Nejsem se sebou vůbec spokojený. Měsíc jsem brusle neobul, chybí mi jistota. Potřebuji se dát dohromady a zapracovat na detailech. Času mám nicméně ještě dost, bude to den ode dne lepší. Tentokrát jsem si ale připadal skoro jako nováček,“ komentoval s tradiční nadsázkou liberecký gólman.

A co Tygry čeká v nejbližší době? „Příští týden kluci absolvují funkční vyšetření, samozřejmě hodláme pracovat na kondici a aspektech naší hry. V polovině srpna odehrajeme turnaj v Rakousku a přípravu zakončíme čtyřmi zápasy s ligovými soupeři. Pak už naskočíme do nové sezony extraligy,“ hlásí Augusta na závěr.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit