Bílí Tygři Liberec

Filip Pyrochta nechybí v nominaci na MS!

Date of publication Author Redakce

Liberec - Po skončení Švédských hokejových her zúžil reprezentační kouč Josef Jandač kádr národního týmu, který se připravuje na mistrovství světa. V současné širší nominaci nechybí ani Filip Pyrochta, který je tak velmi blízko účasti na turnaji.

Česká reprezentace má za sebou celkem deset přípravných duelů, v nichž sedmkrát zvítězila a mimo jiné ovládla Carlson Hockey Games, tedy český podnik Euro Hockey Tour. Právě po tomto turnaji vypadl z české reprezentace druhý tygří zástupce, útočník Jan Ordoš. Zranění pro změnu vyřadilo ze hry bývalého Bílého Tygra Ondřeje Vitáska.

Zato bek Filip Pyrochta se také v dresu národního týmu i nadále prezentuje ve vynikající formě a je už pouhý krůček od startu na světovém šampionátu. Realizační tým v současnosti uzavřel nominaci na počtu 26 jmen, mezi nimiž se nachází trojice brankářů, osm obránců a patnáct útočníků.

Jandač spolu se svými kolegy nadále čeká na další vývoj play-off v zámoří, aby případně tým doplnil dalšími hráči. Současný kádr mezitím ve čtvrtek ráno zamíří do dějiště mistrovství světa, tedy do dánské Kodaně. První zápas odehrají Češi proti Slovensku v sobotu 5. května od 20:15. A pokud se nestane nic neočekávaného, Filip Pyrochta by v tomto zápase neměl na ledě chybět!

Širší nominace na MS v Dánsku

Brankáři
Pavel Francouz (Čeljabinsk, KHL), David Rittich (Calgary, NHL), Dominik Hrachovina (Tappara Tampere, Finsko).

Obránci
Radko Gudas (Philadelphia,NHL), Adam Polášek (Soči, KHL), Michal Jordán (Chabarovsk, KHL), Filip Pyrochta (Bílí Tygři Liberec), David Sklenička, Michal Moravčík (oba HC Škoda Plzeň), Martin Pláněk (Mountfield HK), David Musil (HC Oceláři Třinec).

Útočníci
Tomáš Plekanec (Toronto, NHL), Roman Červenka (Fribourg, Švýcarsko), Andrej Nestrašil, Robin Hanzl (oba Nižněkamsk, KHL), Robert Kousal (Davos, Švýcarsko), Roman Horák (Podolsk, KHL), Dominik Kubalík (Ambri-Piotta, Švýcarsko), Filip Chytil (New York Rangers, NHL), Dmitrij Jaškin (St. Louis, NHL), Radek Faksa (Dallas, NHL), Michal Řepík (HC Sparta Praha), Martin Nečas (HC Kometa Brno), David Šťastný (Aukro Berani Zlín), Martin Kaut (HC Dynamo Pardubice), Tomáš Hyka (Chicago, AHL).

Program utkání Česka v základní skupině MS

Sobota 5. května: Česko – Slovensko (20:15)
Neděle 6. května: Česko – Švédsko (16:15)
Úterý 8. května: Česko – Švýcarsko (20:15)
Čtvrtek 10. května: Česko – Rusko (20:15)
Pátek 11. května: Česko – Bělorusko (20:15)
Neděle 13. května: Česko – Francie (16:15)
Pondělí 14.května: Česko – Rakousko (20:15)

Filip Pyrochta rozjíždí protiútok

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

TOP 3 zápasy sezóny: Rekordní derby i skalp lídra

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Sbírej oficiální kartičky TELH! Druhá série pro sezonu 2023/24 je venku

Z našeho fanshopu

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit