Bílí Tygři Liberec

Filip Pyrochta: Příležitost zahrát si NHL? Udělám vše, co bude v mých silách

Date of publication Author Jiří Sameš

Liberec – Filip Pyrochta absolvoval začátkem července nováčkovský kemp svého nového zaměstnavatele, tedy Nashvillu Predators. Po návratu ze zámoří se třebíčský rodák v pondělí připojil k přípravě Bílých Tygrů. Odlet zpět do Ameriky poté plánuje začátkem září.

Jaké jsou tvé první dojmy ze zámoří?
Dojmy jsou velmi pěkné. Jsem moc rád, že jsem dostal příležitost podívat se za moře. Sice to byla dřina, ale na druhou stranu jsem zažil zase něco jiného. Naučil jsem se nové věci, například co se týče mentální přípravy. Určitě to tedy bylo ku prospěchu.

Co všechno jsi v zámoří absolvoval? Jak vypadal kemp?
Prošel jsem několika zdravotními testy, například co se rozboru krve nebo různých zranění z minulosti týče. Na ledě jsme strávili celý týden. Nechyběly ale ani testy na suchu nebo různé přednášky týkající se hokeje.

Je něco, co tě překvapilo?
Trochu mě překvapilo, jak vlastně v Americe všechno chodí. Lidé z klubu tam totiž hodně dbají na to, jak člověk vystupuje i mimo hokej. Je to trochu jiné, než tady u nás v Česku. Opravdu jim na tom hodně záleží.

Při kličce zachycený Filip Pyrochta

Jak nyní vypadá tvoje příprava? Měnil jsi ji kvůli NHL?
Než odjedu do Ameriky, budu trénovat v Liberci. Bydlím tady, mám tu rodinu, takže jsem rád, že nemusím nikam dojíždět. Hokej za mořem člověka samozřejmě žene dopředu, v přípravě ale kvůli tomu věci moc neměním. Snažím se zkrátka připravit co nejlépe, podobně jako na minulou sezonu.

Prosadit se v nejlepší hokejové lize světa není lehké. Připravuješ se tedy na to všechno i nějak zvlášť psychicky?
Pracoval jsem na tom, chodil jsem na mentální tréninky. Možná mě i trochu mrzí, že jsem s nimi nezačal dřív, protože jsou k hokeji velmi důležité. Člověk si totiž uvědomí, že by si v určitých situacích mohl víc věřit. Nesmíte o sobě pochybovat a strachovat se, že uděláte chybu.

Kdy odlétáš do Ameriky a jak vidíš své šance?
Do Ameriky poletím začátkem září, začíná totiž nováčkovský turnaj, a pak už následuje samotný tréninkový kemp. Šance je určitě vždycky. Nejedu tam s tím, že budu hrát jenom na farmě. Chci se poprat o místo v týmu. Může se stát cokoliv.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Tradiční autogramiáda nebo zápas juniorů! To vše nabídla letošní OFF Párty

Z našeho fanshopu

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit