Bílí Tygři Liberec

Filip Pešán: Ideální složení našich formací? Už si to začíná sedat

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - V posledních týdnech se již Bílí Tygři mohli spolehnout na dvojici navrátilců Tomáše Filippiho a Michala Birnera. Podle trenéra Filipa Pešána se tak již ustalují jednotlivé formace. "S jejich příchodem se naše kvalita zvedla a trochu jsme přeskupili role v týmu," prozrazuje kouč.

Byl jste s Tomášem Filippim a Michalem Birnerem před jejich návratem v kontaktu?
V kontaktu s nimi jsme neustále. Nejsme pouze kolegové, ale také přátelé. Stejně tak jsme ve spojení například s našimi kluky, kteří jsou momentálně v zámoří.

Čím jste je k návratu pod Ještěd zlákal?
Podle mě je není potřeba nijak lákat. Kluky to v Liberci baví, rádi se sem vracejí. Jsme rádi, když si poctivou prací v naší organizaci řeknou o zajímavé angažmá někde jinde. Vzhledem k tomu, že odsud obvykle odcházejí v dobrém, není nijak těžké je přesvědčit k návratu.

Jaká by podle vás měla být role Tomáše Filippiho a Michala Birnera v současném týmu?
Jsou to hráči na klíčových pozicích. Ještě hledáme ideální složení formací a přesilovkových lajn, ale už si to myslím začíná sedat. Hráči jsou spokojeni a zatím odvádějí to, co jsem od nich čekal.

Filip Pešán si nechává vysvětlit, proč neplatila branka

Ustálilo se už složení prvního útoku, v němž se zatím prostřídalo několik trojic?
Není to o tom, že bychom neměli stabilní první útok. S příchodem Tomáše Filippiho a Michala Birnera se naše kvalita výrazně zvedla a trochu jsme přeskupili role v týmu. Jsem hrozně rád, že máme příjemné starosti, jak hráče do prvních třech formací naskládat. A i čtvrtý útok odvádí velmi cennou práci.

Současný první útok sestává z Tylera Redenbacha, Michala Birnera a Libora Hudáčka. Klape podle vás tato spolupráce?
Kluci zatím hrají dobře a dávají góly, takže jsem s nimi spokojený. Variant se nám ale nabízí více. Zkusíme dojet dva zápasy před reprezentační pauzou a třeba se během ní naše řady opět trochu přeskupí. Uvidíme, v hlavě nějaké možnosti máme, ale nebudu je zatím prozrazovat.

Ofenzivním tahounem týmu i nadále zůstává Marek Kvapil. Stává se podle vás pro Bílé Tygry nepostradatelným?
Před dvěma týdny ve dvou utkáních nehrál, v jednom jsme zvítězili a z Olomouce jsme vezli alespoň bod. Myslím si, že tým se dokáže poprat i se situací, kdyby se mu nedej bůh něco stalo. I bez Michala Bulíře, který byl do té doby jednoznačně nejlepším střelcem soutěže, jsme zvládli pokračovat v dobrých výkonech. Marek je samozřejmě velmi důležitým hráčem, ale věřím, že náš tým nestojí na jediném jméně.

V pátek vás čeká souboj s Vítkovicemi. Co od tohoto soupeře očekáváte?
Jde o tým, který praktikuje podobný herní systém. Hrají aktivně, předvádějí moderní hokej. Čekám velmi vyrovnaný zápas, jako koneckonců s každým dalším soupeřem. Připravíme se na ně co nejlépe. Věřím, že přijde hodně lidí, a my je rozhodně budeme chtít potěšit dobrým výsledkem.

Filip Pešán diriguje tým

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Od středy týdenní inventura fanshopu

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Z našeho fanshopu

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit