Bílí Tygři Liberec

Filip Pešán: Chtěli jsme dát prostor klukům z Benátek. Do dalších zápasů už půjdeme se silnější sestavou

Date of publication Author Dominik Jakubec

Mladá Boleslav/Liberec - V duelu na ledě mladoboleslavských Bruslařů dostala opět šanci řada mladíků z Benátek a znovu se přes těsnou prohru prezentovali v dobrém světle. Jejich výkony potěšily i trenéra Filipa Pešána. "S mnohými z nich jsem byl velmi spokojen. Do čtvrtečního zápasu už by ale měli nastoupit především hráči A-týmu," předestírá.

Jak byste zápas v Mladé Boleslavi ze svého pohledu popsal?
Během prvních dvou třetin jsme toho moc neukázali. Byli jsme takoví bázliví, což bylo možná dáno sestavou, v které jsme tu nastoupili. Před třetí třetinou jsme trochu přeházeli útoky, trochu jsme to nakopli a myslím, že jsme v ní předvedli v rámci zápasu nejlepší výkon. I tak jsme se však málo tlačili do branky a málo jsme střelami trefovali předbrankový prostor. V podstatě jsme ani neměli z čeho dát gól.

Tým výrazně podržel Marek Schwarz. Jste s jeho výkony spokojen?
Mára odchytal všechny tři zápasy velmi dobře. Obvlášť se mu dařilo v Pardubicích, kde udržel čisté konto, a také proti Mladé Boleslavi chytal výborně. Jsem rád, že ho v týmu máme. Skvěle odvádí práci, kterou od něj čekáme.

V sezoně by však měl být dle vašich dřívějších slov jedničkou Roman Will, je to tak?
Je dané, že bude Roman naším brankářem číslo jedna. Mára odchytal porci utkání, aby se dostal do zápasového tempa. Dokázal během nich, že může kdykoliv za Romana zaskočit.

V Mladé Boleslavi dostali znovu šanci mnozí mladíci, stejně jako proti Pardubicím a Novokuzněcku. Co vás k tomu vedlo?
Chtěli jsme především dát hodně prostoru hráčům z Benátek. Třímá v nich velký talent, ve velmi nízkém věku už ukazují své kvality. Chtěl jsem je vidět v konfrontaci s kvalitními extraligovými soupeři. S řadou z nich jsem byl velmi spokojen. Nyní už ale začneme víc a víc pracovat na systému a do dalších zápasů půjdeme se silnější sestavou.

Kdo konkrétně na vás například udělal dojem?
Dlouhodobě si o šanci říká Ondra Chrtek, proti Boleslavi odehrál vynikající zápas Honza Jeník a mile mě překvapuje také Vráťa Kunst. Jsem rád, že tito mladíci potvrzují, co v nich vidím a co od nich čekám.

Mohou už ve čtvrtek v domácím utkání s Mladou Boleslaví očekávat na soupisce především hráče A-týmu?
Ano, s hráči jsem domluven, že spousta z nich ve čtvrtečním utkání nastoupí. Máme tomu uzpůsobený program a rozhodně budeme chtít na domácím ledě zvítězit!

Filip Pešán

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

Od 24. do 30. dubna inventura v tygřím fanshopu

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Body modré s kr.rukávem a barevným logem

295 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit