Bílí Tygři Liberec

Filip Jansa krátce o gólu v prvním startu za U19

Date of publication Author Kryštof Rossmann

Liberec - První start, první gól. Útočník Filip Jansa v minulém týdnu poprvé naskočil za kategorii U19 a hned během úvodního duelu za devatenáctku se dokázal gólově prosadit. Odvrátit porážku týmu ale nedokázal, Tygři prohráli s Pardubicemi 1:5.

Šestnáctiletý útočník v aktuální sezoně trénuje s kategoriemi U16 a U19, do toho má navíc vyřízené střídavé starty do Dvora Králové. O nabitý program tak nemá nouzi. Do akce se poprvé za Bílé Tygry dostal v utkání s Pardubicemi za královskou mládežnickou kategorii.

Filip Jansa v zápase s Pardubicemi: 1 gól, 0 trestných minut, +1

V DHL Extralize juniorů si při svém prvním startu připsal branku. Při prohře s Pardubicemi poměrem 1:5 byl jediným, kdo se zapsal do statistik střelců na tygří straně. Naše mužstvo se aktuálně nachází na páté příčce tabulky skupiny B s šestibodovou ztrátou na postupové příčky.

Útočník Filip Jansa o prvním startu a gólu za U19

„O nominaci jsem se dozvěděl od pana trenéra Milana Plodka den před zápasem na tréninku. Pocit to byl určitě krásný. Od odjezdu na zápas jsem si to užíval, ale na začátku jsem byl i lehce nervózní. Co se týče gólu, na modrou čáru dostal puk David Aubrecht, který nahodil kotouč na bránu. Tam tečoval střelu Matěj Hájek a ke mně se puk se štěstím odrazil. Pak už jsem ho poslal gólmanovi do protipohybu a spadlo to tam. Věřím, že mi branka pomůže a do U19 se ještě v průběhu sezony vrátím. Bohužel jsme zápas nakonec nezvládli a prohráli jsme ho, takže gól stejně k ničemu nevedl. Trenéři mě pochválili na střídačce, pak už moc za co chválit nebylo.“




Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit