Bílí Tygři Liberec

Fantazie! Dvacítka na úvod MS skolila Rusko, Tygři se podíleli na třech gólech

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Domácí světový šampionát začal pro českou dvacítku snově. Před napěchovanými tribunami Ostravar areny přetlačila favorizované Rusko 4:3, velice se navíc dařilo hráčům, kteří prošli libereckou akademií. Michal Teplý si připsal tři asistence, Jan Jeník gól a nahrávku!

Všechny liberecké fanoušky hned na první pohled musela zaujmout elitní útočná formace ve složení Michal Teplý - Jan Jeník - Matěj Pekař. Všichni tři prošli mládežnickými celky Bílých Tygrů a teď si budují jméno v zámoří. V sestavě nechyběl ani Jan Šír, člen současného extraligového kádru.

Hráče se lvem na dresu potkala hned v první minutě velká komplikace, pro zranění totiž odstoupil Jakub Lauko. Jinak jim ovšem úvod vyšel neskutečně! Šimon Kubíček zužitkoval i díky asistencím Teplého a Jeníka dělovkou od modré přesilovku, načež Jan Myšák po přihrávce Teplého v osmé minutě vymetl v přečíslení dvou na jednoho horní růžek Askarovovy klece. Sborná nicméně ještě před odchodem do kabin vyrovnala na 2:2, prosadili se Zamula a Podkolzin.

Ruští mladíci měli na oko více ze hry, avšak byli to znovu oni, kdo musel dotahovat. Matěj Blümel poslal Varaďův celek zpátky do vedení, které smazala druhá trefa obránce Jegora Zamuly. Před koncem druhé části se Rusko provinilo hned třemi fauly v krátkém časovém sledu. A nabídnutou dvojnásobnou přesilovku krásnou ranou pod břevno bezezbytku využil Jan Jeník!

V závěrečné dvacetiminutovce se sborná snažila o vyrovnání, avšak skvělý Lukáš Dostál mezi tyčemi všechny příležitosti dokonale eliminoval. Čeští hokejisté si v samotném závěru pohlídali také soupeřovu hru v šesti a mohli společně s fanoušky oslavit nesmírně cenný skalp hned na úvod turnaje!

Česko - Rusko 4:3 (2:2, 2:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Kubíček (Teplý, Jeník), 8. Myšák (Teplý), 26. Blümel, 38. Jeník (Teplý, Šír) – 11. Zamula (Chovanov, Děnisenko), 15. Podkolzin (Marčenko, Romanov), 27. Zamula (Voronkov, Alexandrov).
Sestava Česka Dostál – Zábranský, Klikorka, Kubíček, Kučeřík, Dajčar, Haš – Teplý, Jeník, Pekař – Šír, Pytlík, Lauko – Myšák, Raška, Čajka – Blümel, Šik, Pavel.
Sestava Ruska: Askarov (41. Miftachov) – Žuravljov, Romanov, Malyšev, Zamula, Pylankov, Galeňuk – Dorofjejev, Chovanov, Děnisenko – N. Alexandrov, J. Sokolov, Voronkov – Podkolzin, Marčenko, I. Morozov – Grošev, Rtiščev, Sorkin.

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit