Bílí Tygři Liberec

Extraligový kvapík pokračuje! Liberec potřetí za sebou doma, tentokrát s Hradcem

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - Bílí Tygři jsou znovu připraveni připsat si do extraligové tabulky další tři body. V rámci 17. kola vyzvou na svém ledě třetí tým soutěže z Hradce Králové. Utkání je naplánováno na 18:00 a odehraje se před kamerami O2 Sport.

Složitý rozjezd

Liberecké čeká po obnovení soutěže teprve třetí utkání a stejně jako v předchozích dvou případech vyzvou šelmy soupeře mezi svými mantinely. Po dlouhé a strastiplné pauze zatím mají Tygři bilanci 1:1.

Pondělním utkáním s Olomoucí ukončil výběr Patrika Augusty nucenou měsíční přestávku. Hanáci Severočechy trápili, parta okolo kapitána Petra Jelínka ale nakonec přece jen tři body vydřela. O dva dny později už se však musela sklonit před třineckými Oceláři, kterým podlehla 1:3 a přepustila jim místo v elitní čtyřce soutěže.

Jakuba Rychlovského stíhá soupeř

S Hronkem k výšinám

Právě mezi nejlepší čtveřicí se spolu se Třincem, Spartou a Plzní vyhřívá také nejbližší soupeř Liberce – hradecký Mountfield. Ten se do extraligového kolotoče vrátil dvojzápasem s Vítkovicemi. Obě bitvy měly podobně vyrovnaný průběh, Východočeši ale zvládli vítězně pouze tu středeční.

Pod vynikající formu Hradce je velmi výrazným písmem podepsaný obránce Filip Hronek. Ten si do svého mateřského klubu odskočil před startem NHL z Detroitu a je vidět, že obnovená spolupráce svědčí týmu i jemu samotnému. V sedmi zápasech nasbíral ofenzivně laděný bek fantastických 9 bodů.

Adam Musil si drží kotouč u mantinelu

Už podruhé!

Dosavadní průběh extraligy byl hodně poslepovaný, a tak se cesty Liberce a Hradce protínají už podruhé. Ještě před koronavirovým spánkem byl úspěšnější Mountfield, který ovládl velmi vyrovnané klání jen díky větší šikovnosti v nájezdovém rozstřelu.

Uvidíme, zda Liberečtí budou schopní svému soupeři zářijovou porážku oplatit. Zahajovací buly pátečního duelu je naplánováno na 18:00.

Bílí Tygři Liberec versus Mountfield HK

Počet zápasů: 29
Bilance: 11 – 5 – 0 – 4 – 9
Skóre: 86:81

Zajímavosti

  • Nejproduktivnějšími hráči obou týmů jsou paradoxně obránci. Za Liberec se jedná o Ladislava Šmída, na straně Hradce to není nikdo jiný než Filip Hronek.
  • Obě brankářské jedničky patří s úspěšností kolem 93 % do TOP5 celé soutěže.
  • Ještě jednou Šmíd vs. Hronek – podle průměrného času stráveného na ledě se budou na hřišti prohánět dva nejvytěžovanější hráči extraligy.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit

Triko pánské Birner

495 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit