Bílí Tygři Liberec

Extraligový kolotoč je konečně zpět! Tygři do něj vstoupí domácím utkáním proti Dynamu

Date of publication Author Martin Pacák

Liberec – Šelmy po více než půlroční pauze poprvé okusí ligový zápas, tento pátek na ledové ploše Home Credit Areny vyzvou finalisty Generali Česká Cupu z Pardubic. Liberečtí, kteří do dalšího ročníku vstupují v roli obhájců Prezidentského poháru, budou usilovat o vůbec první body do tabulky základní části. Úvodní buly je naplánováno na 18:00, přijďte Tygry podpořit!

Neuskutečněné semifinále

V rámci letního turnaje na sebe tyto dva celky již jednou narazit měly, a to rovnou v semifinále. Bohužel z důvodu karantény týmů Liberce a Plzně bylo vedením soutěže rozhodnuto o zrušení semifinálových bojů a odehrálo se pouze finále.

To si zahrály Pardubice a Třinec. Oceláři nakonec celý turnaj opanovali a Dynamo se muselo spokojit se stříbrnými medailemi.

Michal Bulíř před pátečním utkáním:

"Těšíme se moc, zápasy máte nejradši. O tom celý hokej koneckonců je, kvůli tomu to hrajeme. Jsme natěšení, až se extraligový kolotoč znovu roztočí. Je to něco úplně jiného než příprava."


Pardubice zpátky do sedla?

Náš soupeř před následující sezonou doznal mnoha změn, ta pravděpodobně nejvýznamnější se týkala většinového majitele klubu, jímž bude od letošního ročníku Petr Dědek. To, že to se svým klubem myslí vážně, dokázal několika zajímavými příchody.

Asi největší posilou se stal velezkušený pardubický odchovanec Jakub Nakládal, který se vrátil z ruské KHL, kde oblékal dres týmu Lokomotiv Jaroslavl. Obraně mužstva z města perníku budou ještě nově k dispozici Martin Bučko ze slovenských Košic, Tomáš Linhart ze sousedního Hradce a Ondřej Vála, jenž ukončil zámořskou misi na farmách Dallasu.


V útoku budou nově spoléhat na Valentina Claireauxe ze Zlína, Lukáše Anděla z Jihlavy nebo mladíka Lukáše Zemana z juniorky finského Jukuritu. Povolení od vedení Colorada dostala na poslední chvíli také česká naděje z NHL Martin Kaut, a v úvodu ročníku tedy posílí svůj mateřský klub.

Po odchodu Ondřeje Kacetla do Brna posílil gólmanský post Milan Klouček z Českých Budějovic. Kromě Kacetla opustil pardubický kádr ještě Martin Látal, který odešel do Litvínova.

Výhoda domácího prostředí

V posledních letech se z Home Credit Areny stala nedobytná tvrz, z níž si soupeři odvážejí body jen velmi obtížně. Letošní výsledky letního turnaje s tímto tvrzením korespondují, neboť ze čtyř odehraných utkání na libereckém ledě zvítězili hráči s Tygrem na dresu třikrát. Ba co víc, inkasovali dohromady pouhé tři branky!


Na tyto i loňské výkony se šelmy pokusí navázat, zda se jim to povede se dozvíme už v pátek od 18:00!

Bílí Tygři Liberec vs. HC Dynamo Pardubice

Počet zápasů: 72
Bilance: 29 – 10 – 1 – 2 – 30
Skóre: 149:115

Zajímavosti

  • V případě vítězství v základní hrací době Tygři dorovnají svého soupeře v historickém počtu tříbodových vítězství ve vzájemných zápasech.
  • Martin Kaut v české nejvyšší soutěži nastoupí poprvé od sezony 2017/2018, kdy odešel do zámoří.
  • Tygři proti Pardubicím zahajovali v minulosti sezónu již dvakrát. Až nyní se však jedná skutečně o první kolo, v předchozích případech hrál Liberec první zápas proti Pardubicím kvůli tomu, že se jeho zápasy v dřívějších kolech odložily.

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Slavná trojice aneb selská jízda

Nejnovější články

Nad(h)led #33: Adam Najman nejen o nadcházejícím angažma ve Finsku

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Král s Galvasem si zahrají na MS osmnáctek!

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Klíčenka s kovovým plíškem

55 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit