Bílí Tygři Liberec

Extraliga si opět bere slovo, Tygři míří na led semifinalisty Ligy mistrů!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Po reprezentační pauze se vrací česká nejvyšší soutěž, která nám ve středu večer nabídne otevření bran své druhé poloviny. Tygři mají na co navazovat, drží se totiž v nejvyšších poschodích tabulky. Nyní je čeká zápas v Plzni, kde to nicméně nebude nic jednoduchého. Západočeši se zvedají a po návratu Jana Kováře předvádějí dobrý hokej! Přetlačí tygr indiána? Našim hokejistům půjde už o čtvrtou výhru v řadě!

Plzeňská stíhací jízda

Škodovka by se v tabulce ráda dotáhla na elitní šestici. Momentálně jí v tabulce náleží osmé místo, jenže má odehráno minimálně o dva zápasy méně než ostatní ligový účastníci. Sedmé Vítkovice například odehrály o tři a druhý Hradec dokonce o čtyři utkání navíc! Ve vyrovnané části žebříčku to znamená mnohé. Plzenští budou zcela jistě aspirovat na místo zajišťující přímý postup do play-off, uvidíme, jak bude situace vypadat, až se na ostatní dotáhne v počtu odehraných střetnutí.

Indiánům ke dřívějšímu poskočení vpřed brání zejména slabá produktivita. Ve velké spoustě zápasů padli, ačkoliv soupeře přestříleli a vytvořili si více brankových příležitostí. V západočeské metropoli ovšem vyhlížejí zlepšení! Z nepříliš povedené zámořské štace se totiž vrací "domů" útočník Jan Kovář, jehož přínos byl na centru elitní formace znát už od prvního utkání. Zatímco s výsledky v rámci tuzemské soutěže nepanuje v Plzni bůhvíjaká spokojenost, v Champions Hockey League to je úplně jiná písnička...

Střídání semifinálové stráže

Škodovka letos doslova válcuje evropskou hokejovou konkurenci. V základní skupině hokejové Ligy mistrů byla nalosována do společnosti Jyäskylä, úřadujícího mistra soutěže z Finska, švýcarského Lugana a slovenské Banské Bystrice. Na první pohled se rozhodně nejedná o snadné konkurenty, ovšem svěřenci trenéra Čiháka s nimi zatočili ve velkém stylu, ve všech utkáních totiž brali vítězství!

V osmifinále play-off čekal Plzeňské dvojzápas s italským Bolzanem, které doslova smetli z ledové plochy. V následujícím čtvrtfinále už se se silnou Skellefeou o poznání více nadřeli. Na soupeřově ledě ve Švédsku sice vedli už 3:0, jenže domácí zvládli vybojovat remízu. Odveta se v Home Monitoring Areně dlouho odehrávala bez branek. Ty přišly až v závěru základní hrací doby, a to jedna na každé straně. Drama dospělo až do nájezdů, ve kterých slavili indiáni!

Vysloužili si tak vstupenku do semifinále, ve kterém vyzvou dost možná největšího favorita soutěže, švédský velkoklub Frölunda. Právě tohoto soupeře vyřadili ve své loňské krasojízdě Bílí Tygři. Také oni se dostali do semifinále, kde už jejich pouť skončila na hokejkách Växjö, taktéž mužstva ze země tří korunek. Západočeši jistě udělají vše pro postup do finále, to by se totiž odehrálo na jejich stadionu, což je obrovská motivace!

Vyrovná Kvapil Bednáře?

Zatímco pod dohledem vlastních fanoušků jsou šelmy nejlepší v lize, venku jim to v posledních zápasech příliš neklapalo a v tomto ohledu jim patří až jedenáctá příčka. Ačkoliv se v Plzni nevyhrává snadno, jsou Západočeši až na desáté příčce v rámci domácích zápasů. Vše je tedy otevřené, těžko hledat v zápase favorita. Co ale není těžké najít, je určitě nejsledovanější hráč. Řeč je samozřejmě o Marku Kvapilovi!

Ten řádí. Kanadský bod si nepřipsal akorát v prvních dvou kolech a také ve dvojici utkání, které vynechal z důvodu lehčího zranění. Forvard s číslem 16 na zádech momentálně drží již 22 zápasovou bodovou sérii, což je neskutečná bilance. Na plzeňském ledě bude pod drobnohledem ještě o malinko více, pokud totiž dokáže bodovat, vyrovná v historických tabulkách počin Jaroslava Bednáře! Delší šňůru v historii soutěže už natáhl pouze současný chomutovský trenér Vladimír Růžička, jenž se bodově prosadil v neuvěřitelných třiceti střetnutích po sobě. To je výzva!

Marek Kvapil o své sérii

"Ani nevím, co za tou pohodou stojí, prostě mi to tady sedí. Celkově je tady v týmu výborná atmosféra, takže právě tam to všechno začíná. Je to hezké. Teď už na tu sérii popravdě trošku myslím. Dříve jsem na to nemyslel, nicméně když se o tom furt mluví, tak to v hlavě už mám. Myslím si ale, že mě to nesvazuje. Snažím se hrát pořád stejně. Až to skončí, život půjde dál (úsměv). Na Vláďu nevím, jestli to dotáhnu, ale Bedýnku zkusím! Uvidíme."


V obou letošních vzájemných zápasech platilo, že zvítězil celek hrající doma, a to navíc pokaždé bez obdržené branky! Hned v 1. kole vyhrála Plzeň 4:0, nicméně v Home Credit Areně se Severočechům vydařila odveta se skóre 3:0. Je na čase, aby uspěli také hosté! Zda to vyjde, se začneme dozvídat od středečních 17:30, kdy bude vhozen úvodní kotouč. Držte palce!

Bílí Tygři Liberec versus HC Škoda Plzeň

Počet zápasů: 66
Bilance: 30 – 4 – 3 – 6 – 23
Skóre: 182:185

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Poukaz dárkový 500 Kč

500 Kč
Koupit