Bílí Tygři Liberec

ENYAQ Hockey League: Základní část zakončena výhrou

Date of publication Author Klub

Liberec - Základní část ENYAQ Hockey League je v podání tygřích gamerů minulostí. Zakončili ji v úterý večer vítězstvím nad Olomoucí, díky čemuž s 33 body ve 13 kolech atakují nejvyšší příčky!

Základní část ENYAQ Hockey League se hraje formátem celkem pěti zápasů v rámci kola, kdy na sebe nejprve jedničky obou týmů, následně nasazené dvojky a trojky. Následují dva souboje ve formátu dva na dva. Za každý vyhraný zápas dostává tým bod, celkový počet bodů se pak propíše do konečného skóre.

Bílí Tygři Liberec - HC Olomouc 3:2

Zatímco Tygři měli play-off jisté a šlo jim "pouze" o celkové pořadí, Olomoučtí měli o motivaci postaráno. Právě proti našemu týmu měli poslední šanci poskočit do play-off. A bylo to vidět od prvního klání. Dzouvi s Indrisem z olomouckého týmu svézt tuhou bitvu, kterou rozhodlo až prodloužení. V něm byl šťastnější tygří hráč a zvítězil 7:6.

Následně šel do akce DannyZedlo, který proti Krishotovi musel odvracet nepříjemnou situaci. Soupeř si vypracoval náskok 3:0, pak ale liberecký gamer zabral a nakonec po skvělém výkonu otočil na konečných 5:3, čímž našemu týmu zajistil mečboly.

Pak ale přišlo drama. DoubleMaca s Fikussem předvedli další nervydrásající podívanou, kterou rozhodl rozdíl jediné branky. Šťastnější byli tentokrát Hanáci, kterým se podařilo zvítězit 5:4, čímž snížili sérii na 2:1.

Na řadu přišly čtyřhry. Dzouvi s DannyZedlem ještě 16 sekund před koncem vedli 4:3, ale Olomouc krátce před závěrečnou sirénou srovnala. Druhý smolný moment přišel 30 sekund před koncem prodloužení, kdy Kohouti dokonali obrat a srovnali tím sérii na 2:2.

Rozhodovat tedy musela závěrečná čtyřhra, do níž nastoupili Dzouvi a DoubleMaca. Tentokrát byl průběh o poznání hladší, už v první třetině si Tygři vypracovali vedení 2:0, a přestože Olomouc ještě dokázala vyrovnat, od té doby už se trefovali jen naši gameři. Nakonec zvítězili 6:2 a zajistili si do tabulky závěrečné tři body.

S 33 body tak Tygrům aktuálně patří první příčka v tabulce. Předběhnout je však stále mohou Pardubice, které jsou tři body pozadu a zbývá jim odehrát dva duely. Teprve ve čtvrtek bude rozhodnuto, z které pozice vyrazí náš tým do play-off. Jak tato přetahovaná dopadne?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Rohožka sezona 23/24

690 Kč
Koupit