Bílí Tygři Liberec

Dynamo letos trápí Tygry i sebe samo. Zachutná šelmám perník, když jsou ty Vánoce?

Date of publication Author Jan Kousal

Liberec - V posledním utkání před vánočními svátky se svěřencům trenéra Filipa Pešana postaví do cesty neoblíbený soupeř. Bílí Tygři letos ani v jednom ze dvou zápasů na pardubické Dynamo nevyzráli. Třetí pokus budou mít v pátek od 18 hodin!

Na čele stíhacího vláčku

Trenérský štáb Liberce musí být na svoje mužstvo opravdu hrdý. V našlapané tabulce se silnou konkurencí totiž Bílí Tygři drží skvělé druhé místo a s počtem 49 bodů jsou na čele stíhacího vláčku týmů, které se zatím z uctivé vzdálenosti dívají na odskočené Oceláře z Třince.

Návrat po reprezentační přestávce však šelmám nevyšel ideálně. Na plzeňském ledě Severočeši nezachytili začátek zápasu a brzy prohrávali už 0:4. Navzdory nepříznivému vývoji se sice dokázali osmělit, ale nakonec utkání ztratili jasně 3:7.

Zblokovaná liberecká střela

Letos 2:0 pro Dynamo

Soudě podle výsledků vzájemných zápasů z letošní sezóny by v Pardubicích asi uvítali, kdyby Dynamo hrálo jen s Bílými Tygry. Z nasbíraných 21 bodů jich hned šest, tedy plný počet, vytěžili Východočeši z duelů proti Liberci. Při první konfrontaci sil se navíc čistým kontem na horké půdě Home Credit arény blýskl brankář Ondřej Kacetl.

Aktuálně se ale tým z tradiční hokejové bašty nachází v hluboké krizi. Pardubičtí se na sérii špatných výsledků rozhodli zareagovat nedávnou změnou trenéra, ovšem zatím ani Ladislav Lubina nedokázal Východočechy vrátit zpět na vítěznou vlnu. Za dobu Lubinova působení nezískal tým ani bod a černá šňůra porážek se natáhla už na 11 zápasů.

Radan Lenc se snaží vypíchnout puk

Přepíše Kvapil historické tabulky?

Pokud bychom měli vyzdvihnout jedno pozitivum z utkání v Plzni, musí to být jednoznačně bodový příspěvek Marka Kvapila. Ten se svým gólem vyrovnal Jaroslavu Bednářovi v počtu zápasů s alespoň jedním kanadským bodem v řadě za sebou. V pátek se tak Markovi otevírá prostor k tomu, aby se na čele historických statistik osamostatnil.

Jestli se to Kvapilovi povede, uvidíme v pátek. Utkání na ledě Home Credit arény startuje v 18:00.

Bílí Tygři Liberec versus HC Dynamo Pardubice

Počet zápasů: 66
Bilance: 25 – 9 – 1 – 2 – 29
Skóre: 189:185

Připomeňte si úvodní střetnutí s Dynamem v následujícím videu:

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Získejte originální hrané dresy Tygrů ze sezony 2023/24!

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská modrá

895 Kč
Koupit