Bílí Tygři Liberec

Dvougólový střelec Michal Bulíř: Jsem rád, že jsem se do toho po zranění zase dostal

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec - Bílí Tygři potvrdili skvělou formu a připsali si jedenácté vítězství v řadě před domácími fanoušky, kteří byli svědky výhry 5:2 nad Pardubicemi. Podporu obecenstva si pochvaloval i Michal Bulíř, jenž si v utkání připsal dvě branky: „Jsme rádi, že fanoušky ten hokej baví a chodí v takovém počtu.“

Jak se ohlížíš za zápasem?
Kolikrát jsou utkání s týmy ze spodních pater tabulky těžší než proti celkům z čela. Tím nechci říct, že Pardubice jsou slabé. I když to skončilo 5:2, nebyl to vůbec jednoduchý duel. Ve druhé třetině jsme utkání neměli pod kontrolou, takže jsme rádi, že v té třetí přišlo opět zlepšení. Hráli jsme na puku více než v prostřední dvacetiminutovce. Bylo to těžké střetnutí, klobouk dolů před Dynamem, že to nezabalilo.

Přišlo v té druhé třetině nějaké lehké uspokojení?
Neřekl bych uspokojení. Když máte náskok, tak to ale asi v hlavě trochu je. V nitru máte pocit, že to půjde samo, jenže to funguje přesně naopak. Laťku, kterou nastavíte na začátku zápasu, musíte držet celou dobu. Jinak to nejde. Na chvíli se polevilo a ta pasáž nebyla dobrá.

Vývoj utkání jste nicméně měli v podstatě celou dobu pod kontrolou...
Důležitá byla první branka. Vedli jsme a nemuseli jsme dotahovat. Využili jsme přesilovky a byli efektivnější v zakončení. Dali jsme pět gólů, které by měly na vítězství stačit a také stačily. Získali jsme doma tři body a musíme se soustředit na další duel.

V utkání jsi skóroval hned dvakrát, jak jsi viděl gólové situace?
Při první brance jsem viděl, že na zadní tyč najíždí Michal Birner, tak jsem mu to tam chtěl dát. Nakonec se to od brusle obránce odrazilo do brány. Při druhé jsem věděl, že si Birny podrží kotouč. Beci ode mě odjeli a nechali mě před bránou. Mně stačilo jen položit hokejku na led a počkat si na přihrávku.

Dlouho jsi chyběl kvůli zranění. Vypadá to, že ti ta přestávka prospěla.
Potřeboval jsem si odpočinout před lednem, kdy je hodně zápasů (smích). Jsem rád, že jsem se do toho dostal a delší pauza se neprojevila.

Doma jste vyhráli pojedenácté za sebou, jak moc to zvedne sebevědomí?
Sebevědomí týmu je nahoře. Jsem rád, že nás nepoložil zápas na Kladně, kde jsme po dlouhé době prohráli. Vrátili jsme se na vítěznou vlnu. Stále jsou ale věci, které chceme zlepšit.

Vnímáš od lidí nějakou odezvu, když jdeš třeba po městě?
Lidé mě poznají, pozdraví a třeba i pogratulují. Hezky se to poslouchá. Jsme rádi, že fanoušky hokej baví a chodí v takovém počtu.


Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

VIDEO: Rozhodněte o nejlepším brankářském zákroku sezóny!

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Svíčka krychle s logem

110 Kč
Koupit