Bílí Tygři Liberec

Dvacítka porazila Švýcary, gólově se prosadil Hrabík

Date of publication Author Dominik Jakubec

Liberec - Česká reprezentace do 20 let narazila v pondělí ve svém prvním utkání v této sezoně na výběr Švýcarska. Po divokém průběhu zvítězila 6:3 a přičinil se o to také Tygr Kryštof Hrabík.

Ten přitom nebyl jediným libereckým hráčem, který se do zápasu zapojil. Kromě něj ve výběru realizačního týmu v čele s Václavem Varaďou zasáhli do zápasu také obránce Jan Bednář a útočník Jan Jeník. Český tým s trojicí Bílých Tygrů do zápasu nevstoupil vůbec dobře, v sedmé minutě poprvé inkasoval a po dvanácti minutách už to bylo 0:2.

Vzápětí sice snížil Dvořák, Švýcaři ale opět odskočili na rozdíl dvou branek. Češi se nenechali náskokem soupeře rozhodit a ještě před první přestávkou Škvrně přidal druhý zásah. Navrátil následně ve druhé třetině srovnal a devět sekund před koncem druhého dějství zajistil poprvé v utkání českému týmu vedení Zelinger.

V úvodu třetí třetiny přišel čas Kryštofa Hrabíka. Ve 42. minutě se dostal do samostatného úniku, který zakončil parádní střelou nad lapačku. Puk vymetl horní roh švýcarské svatyně a Češi tak rázem vedli o dvě branky, což jim na hokejky dodalo klid. V závěru už pouze pečetil na konečných 6:3 Safin.

České reprezentaci do dvaceti let tak zápasová premiéra pod Václavem Varaďou vyšla na jedničku. Už zítra ji ale čeká další zkouška. V 17:00 znovu nastoupí proti Švýcarsku ve druhém duelu z domluveného dvojutkání.

Podaří se české dvacítce i s Tygry Jeníkem, Hrabíkem a Bednářem znovu zvítězit?

Jan Jeník oslavuje branku proti Švýcarsku

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit

Triko dětské Birner

475 Kč
Koupit

Šála bílá s logem

320 Kč
Koupit

Kšiltovka s velkým logem bílomodrá

550 Kč
Koupit