Bílí Tygři Liberec

Dvacítka bude chtít navázat na solidní rozjezd, do akce už půjdou také dorostenci!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Program mládežnických kategorií nabývá podobu, v jaké jej budeme vídat po většinu sezóny. Závěr týdne nabídne dvojici zápasů juniorů i sedmnáctky. Nejstarší akademický celek má před sebou výjezd na kluziště Kladna a Českých Budějovic, dorostenci se předvedou v domácím dvojzápase s brněnskou Technikou a Havlíčkovým Brodem. Máme se na co těšit!

Dvacítka prošla zátěžovým testem

Naši junioři to na úvod turnaje O Pohár DEL neměli nikterak snadné. Doma totiž postupně přivítali Třinec a Vítkovice, tedy dva slezské celky, u nichž se očekává, že budou atakovat nejvyšší příčky. Hned v prvním kole si šelmy vyšláply na úřadujícího šampiona, Oceláře díky kompaktnímu výkonu a přesné trefě Adama Klapky udolaly fotbalovým skóre 1:0. "Myslím si, že jsme měli více šancí a že jsme to klidně mohli rozhodnout dříve. Měli jsme slušně sehrané přesilovky. Každopádně je to výhra a pro nás dobrý start sezóny," hodnotil mač spokojený kouč vítězů Milan Plodek.

Následoval úplně jiný zápas. Klání s Vítkovicemi se neslo ve znaku o poznání prostupnějších defenziv. Vedení se přelévalo ze strany na stranu, Petr Šafařovský trefou na 4:4 zařídil prodloužení. V něm však bod navíc ukořistila Ridera. "Z úvodního dvojzápasu jsme asi chtěli získat všech šest bodů, ale proti Vítkovicím jsme si víc než bod zkrátka nezasloužili. To jsme celý zápas tahali za kratší konec," podotkl brankář Pavel Čajan, jenž svými výkony významně přispěl ke čtyřbodovému zisku.

3. kolo: Kladno - Liberec (pátek, 16:00)

Bílí Tygři na Rytíře v uplynulé sezóně nenarazili ani jednou. Středočechům se totiž tolik nedařilo, v základní části slavili jen tři výhry a byli předurčeni k bojům o udržení. Kladenští absolvovali spoustu zajímavých přestřelek, tak uvidíme, jestli bude k vidění gólově úrodný zápas rovněž v pátek.

Do aktuálního ročníku Kladno vlétlo jako velká voda a hned v prvním kole překvapilo domácí Plzeň, kterou kvůli týmovému výkonu zdolalo 4:1. Západočeský trip nicméně trošku pokazil následující duel v karlovarské KV areně, kde Rytíři pro změnu 1:4 padli. Aktuálně tak v tabulce mají o bod méně než Plodkovi svěřenci.

4. kolo: České Budějovice - Liberec (sobota, 12:00)

Jihočeský Motor by se letos rád podíval do vyřazovacích bojů, jež mu loni o kousek utekly. Turnaj O Pohár DEL rozehrál na úplně stejných kluzištích jako Kladno. Na rozdíl od něj ovšem nevydoloval ani bod, v Plzni se trefil pouze Janoch a Budějovičtí padli 1:3. O den později na ledě Energie slibně vstoupili do utkání, vedení ale ještě během první části ztratili a prohráli poměrem 2:5.

Tygři mají s tímto soupeřem z předchozího roku silně nelichotivou bilanci, ve skupině o postup do play-off s ním totiž prohráli 0:3 doma a 1:5 na jihu Čech. Jediným úspěšným střelcem šelem z loňského dvojzápasu je paradoxně obránce Adam Charvát. Liberečtí mají Budějovicím co vracet!

Dorostenci v roli obhájců titulu

Loňská sezóna byla pro náš dorostenecký celek, jak známo, extrémně úspěšná. Úvodní dva mače se jim sice vůbec nepovedly a inkasovali v nich 13 branek, poté se ale nastartovali k obrovské krasojízdě a do konce základní části už padli jen dvakrát, přičemž například Žďár roznesli astronomickým skóre 17:0. Regionálnímu rivalovi z Mladé Boleslavi zas uštědřili debakly 8:0 a 8:1!

Severočeši si na přelomu roku prožili menší krizi, v rámci které padli pětkrát v řadě, leč dali se včas do kupy a na play-off se vrhli opět ve formě. V honbě za MČR odklidili z cesty Slavii a Kladno, na finálovém turnaji ve Vítkovicích se pak na úkor domácího celku dostali až do finále, v němž deklasovali silnou Kometu nevídaným výsledkem 9:3!

1. kolo: Liberec - Technika Brno (čtvrtek, 16:00)

Loňskou sezónu svěřenci Richarda Loba uzavřeli zápasem se soupeřem z Brna, tu aktuální podobným způsobem otevřou. Nepřijede ale Kometa, nýbrž jiný celek z moravské metropole, Technika!

Ta je pro Tygry trošku neznámou, v minulých letech s ní totiž neabsolvovali žádné zápasy. Loni nicméně Brněnští patřili mezi nejméně bodující mužstva soutěže. Liberec půjde do utkání v roli jasného favorita, doufejme, že ji v domácím prostředí naplní.

2. kolo: Liberec - Havlíčkův Brod (sobota, 12:00)

Celek z Vysočiny za sebou nemá na své poměry vůbec špatnou sezónu. Do vyřazovacích bojů se sice neprobojoval, ale zaujal například dvěma výhrami proti Mladé Boleslavi, či domácím skalpem pozdějšího finalisty soutěže, Komety Brno. Kdo ví, třeba letos bude Havlíčkův Brod ještě nepříjemnějším protivníkem.

O kvalitách soupeře se koneckonců přesvědčili loni také Bílí Tygři. V Brodu nejprve vyhráli poměrně jasně 5:2, přičemž v utkání měli výraznou střeleckou převahu. Domácí souboj už nicméně tak jasný nebyl, šelmy vinou nemoci v kabině musely nastoupit v okleštěné sestavě, přesto však slavily těsné vítězství 4:3. Vyvarují se zaváhání také v sobotu?

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Hokejka dřevěná brankářská

185 Kč
Koupit

Trumpeta velká

145 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo dětské bílé

295 Kč
Koupit