Bílí Tygři Liberec

Důležitý zápas! Tygři v souboji dvou tabulkových sousedů vyzvou Olomouc

Date of publication Author Jonáš Majtyka

Liberec – Extraligu čeká příští týden první reprezentační přestávka. Ještě před ní ale zbývá odehrát jedno kolo, v němž liberečtí hokejisté narazí ve velmi důležitém utkání na Olomouc. Zápas mezi sedmým a osmým týmem začne na ledě Home Credit Areny v neděli od 16:00!

Bílí Tygři Liberec versus HC Olomouc

Přiblížení

Olomouci se velmi zdařil vstup do sezóny a dlouhou dobu se dokonce pohybovala na hranici elitní čtyřky. Na přelomu října a listopadu však přišlo první větší klopýtnutí. Kohouti prohráli třikrát v řadě a sérii proher utnuli až proti Vítkovicím. Hned poté však Hanáci padli 1:5 na ledě Hradce Králové.

Ve vyrovnané tabulce se tak propadli o několik pater níž, zato Tygři se žebříčkem drápou směrem vzhůru. Svěřenci Patrika Augusty bodovali v pěti zápasech za sebou, přičemž zaváhali pouze proti Mladé Boleslavi, s níž prohráli v prodloužení. Poslední utkání sehrály šelmy na ledě Zlína, který porazily těsně 2:1.

Petr Kolmann o utkání se Zlínem

„Zlínští hodně bojovali. Byl to hodně silový hokej, často nás tvrdě dohrávali. My jsme si nechtěli nic komplikovat a hráli jsme jednoduše. Přijeli jsme ven a chtěli jsme tři body. Je jedno, jak jsme jich dosáhli.“


O místo v tabulce

Severočeši se tak ze třináctého místa posunuli díky bodové šňůře až na osmou pozici a právě na sedmou Olomouc ztrácí pouhý bod! V neděli tak budeme svědky velmi důležitého střetnutí o místo v tabulce! Vážnosti zápasu dodává i fakt, že se jedná o poslední kolo před reprezentační přestávkou, takže obě mužstva budou hrát i o to, kdo odejde na týdenní odpočinek spokojenější.

Přeskočí Tygři svého soupeře v tabulce, nebo Hanáci šelmám naopak odskočí? Stojí za to dodat, že pokud by svůj zápas prohrál českobudějovický Motor, Liberec by se mohl v případě tříbodové výhry vyšvihnout dokonce na šestou příčku! Zvládnou svěřenci Patrika Augusty důležitý duel? To se dozvíme již v neděli od 16:00!

Poslední vzájemný zápas

HC Olomouc vs. Bílí Tygři Liberec 3:1
Branky a nahrávky: 6. Bambula (Kolouch), 24. Krejčí (J. Káňa, Kucsera), 45. J. Káňa (Ondrušek, Kucsera) – 37. P. Jelínek (J. Vlach, Rosandić)

FOTO: Daniel Klement (hc-olomouc.cz)

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

TOP 5 | BŘEZEN | Rychlík v laufu

Nejnovější články

Unikátní příměstský tábor Hravé prázdniny nebude chybět ani v roce 2024

Průlomová sezóna či podpora fanoušků. Nejen o tom se rozhovořil Daniel Král

Reprezentace U18 začíná přípravu na MS, v nominaci i Galvas s Králem

Z našeho fanshopu

Triko dámské Bulíř

495 Kč
Koupit

Vlajka na auto velká bílá

160 Kč
Koupit

Triko jednobar.logo pánské černé

320 Kč
Koupit

Triko jednobarevné logo pánské bílé

320 Kč
Koupit