Bílí Tygři Liberec

Dostat se do Liberce byl můj sen, září brankář Bogač. Zahrál si i v útoku!

Date of publication Author Ondřej Belák

Liberec - Štěpán Bogač je Tygrem pouze pár měsíců, ale není to vůbec znát. Do kolektivu skvěle zapadl a hlavně podává parádní výkony na ledě. "Gólmani mě k sobě hned vzali, s hráči jsme si také rychle sedli. Spoluhráči jsou příjemní, práce s nimi mě baví," říká brankář libereckých deváťáků.

Do Liberce jsi v létě přestoupil z Kobry Praha. Na co bylo nejtěžší si zvyknout?
Určitě na styl hokeje. Liberec je organizací, která má vysoké nároky a chce něčeho dosáhnout. Musím na sobě makat každý den a neustávat v tom, protože jinak budu horší a ostatní mě výkonnostně přeskočí.

Jak se ti v Liberci zatím líbí?
Líbí se mi tady moc. Je tu skvělé zázemí a máme trenéry, kteří nám se vším pomáhají a dělají výborné tréninky. Spoluhráči jsou taky super, mám jen pozitivní dojmy. Dostat se do Liberce byl jeden z mých snů.

Zmínil jsi široké zázemí. Co ti nejvíce pomáhá?
Asi brankářská rozcvičovna. Ta je opravdu super, využíváme vše, co gólmani potřebují. Všechno je na jednom místě, máme tady rozcvičovnu, střelnici a další možnosti. Jsou tu ideální podmínky, abychom mohli být stále lepší a lepší.

"Asi mezi námi panuje i taková malá zdravá rivalita, ale v dobrém slova smyslu"

Mezi brankáři hodně využíváte i Sense Arenu...
Je to rozhodně skvělá pomůcka. Je zajímavé, jak to programátoři dokáží takhle zařídit, že to hodně připomíná realitu. Když je čas, nasadím si virtuální brýle i před zápasem, pomáhá mi to v rozcvičení. Liberec je jeden z mála klubů, které už Sense Arenu mají, za což jsem moc rád.

Říká se, že mezi gólmany panují specifické vztahy. Co říkáš na své brankářské kolegy v Liberci?
Gólmani jsou tu hodně kamarádští, velice si rozumíme s Ondrou Kancou, se kterým chytáme za devátou třídu. V dorostu jsou také skvělí brankáři, kteří se mnou mluví a snaží se mě posouvat. Asi mezi námi panuje i taková malá zdravá rivalita, ale v dobrém slova smyslu.

Jak rychle se ti podařilo zapadnout do nového kolektivu?
Bylo to bez problémů. Gólmani mě k sobě hned vzali, s hráči jsme si také rychle sedli. Spoluhráči jsou příjemní, práce s nimi mě baví. Zvládneme se i dobře pobavit a hlavně tvoříme skvělý tým, který umí vyhrávat.

S devátou třídou jste teď absolvovali zápasy, které byly hodně nevyrovnané. Jak se těšíte na kvalitnější souboje, které jsou před vámi?
Určitě se těšíme. I já osobně, protože si pořádně zachytám. Půjdeme do toho odhodlaně, uděláme vše, abychom i nadále vyhrávali.

Pár zápasů proti papírově slabším soupeřům sis v posledních týdnech zahrál na pozici útočníka. Jak takový nápad vůbec vznikl?
Nápad se zrodil na stadionu v Neratovicích, kde gólman, který byl zrovna na střídačce, vždycky hodně mrzl. Trenéři (Vojtěch Fiala a Libor Daněk) nám tedy řekli, že si to můžeme jít zkusit do útoku. Zkusil jsem si i tréninky v roli hráče. Trošku jsem se ve hře v poli zlepšil a padly mi tam dva góly. (úsměv)

Když ti trenéři tuhle možnost nabídli, chtěl jsi do toho hned jít?
Hned jsem věděl, že bych si to chtěl zkusit. Brácha v poli hrál, takže jsem si od něj půjčil výstroj a šel jsem do toho.

"Chci nejen kvalitně chytat, ale být i pozitivní součástí týmu, aby se spoluhráči okolo mě cítili dobře"

Byl jsi už odmala brankář, nebo sis hru v útoku už zkusil i někdy dříve?
Asi jeden nebo dva tréninky jsem byl jako hráč, jenže pak už jsem šel do brány. Líbila se mi výstroj gólmanů a chtěl jsem se stát jedním z nich. Navíc jsem měl štěstí, že jsem potkal Miroslava Brože, který mě brankářsky vychoval a pořád na mě v Praze dohlíží. Od té doby mě to už z trvalého hlediska nikam jinam netáhne.

Při tvém premiérovém gólu bylo vidět, že mají spoluhráči velkou radost. Jaká pro tebe oslava branky byla?
Kluci byli strašně hodní a ten gól mi přáli. Ve všech zápasech se snažili vytvářet mi šance. Nakonec mi Imrich Maxin přihrál před prázdnou bránu. I když jsem se tomu sám divil, trefil jsem ji. (úsměv) Za tu asistenci mu děkuju. Trenéři mi gól taky přáli, takže měli radost i oni. Byly to super pocity.

Jsi v deváté třídě a pomalu klepeš na dveře dorostu. Jaké jsou tvé cíle mezi Bílými Tygry?
Určitě bych chtěl deváté třídě a dorostu pomoci získat všechny poháry, o které se bude hrát. Chci nejen kvalitně chytat, ale být i pozitivní součástí týmu, aby se spoluhráči okolo mě cítili dobře. Chci vyhrát všechno, co půjde!

Štěpán Bogač v útoku
(foto: Ronald Hansel, Jan Běhounek)

Pro sdílení musíte povolit cookies sociálních sítí. Detaily a nastavení

Sdílet

Nejnovější video

Tygří juniorka prošla fyzickými testy PČR

Nejnovější články

Po hostování si u Tygrů prodlouží angažmá odchovanec Zachar

VIDEO: Adam Klapka poprvé skóroval v NHL!

Mládí vpřed! Nastupující generace Tygrů navázala na minulý ročník

Z našeho fanshopu

Mikina s logem dámská šedá

895 Kč
Koupit

Mikina s logem pánská šedá

895 Kč
Koupit

Hrnek malý s logem

89 Kč
Koupit

triko poškrábané logo pánské černé

310 Kč
Koupit